Als Het Avond Is blijft nummer 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Calvin Harris Kris Kross Amsterdam Maan Krezip
Suzan & Freek

Voor de tweede week staan Suzan & Freek op nummer 1 in de Top 40, met hun track Als Het Avond Is. Het duo weet Don't Call Me Up van Mabel achter zich te laten.

Als Het Avond Is zet daarmee een bijzondere reeks voort. De track staat inmiddels 18 weken in de Top 40 en dan is het bijzonder dat je nog op de eerste plaats weet te staan. Van de 786 nummer 1-hits die we sinds 1965 hebben gezien, waren er slechts 7 zo op leeftijd toen ze op nummer 1 stonden. Paint It Black van The Rolling Stones, Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee en Zoutelande van BLØF en Geike Arnaert stonden zelfs in hun 20ste week Top 40 nog op 1.

Verbouwde top 3
De top 3 is verder lekker door elkaar gehusseld. Don't Call Me Up van Mabel moet het net afleggen tegen Suzan & Freek, maar kruipt wel dichterbij. Het nummer stijgt naar 2, terwijl op nummer 3 Con Calma zich meldt. De track van Daddy Yankee en Snow gaat van 4 naar 3 en stoot daarmee Hij Is Van Mij van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey uit de top 3.

Kris Kross Amsterdam en Maan scoren grootste hit
Toch is er ook nog goed nieuws voor Kris Kross Amsterdam. Tot deze week was Whenever (met The Boy Next Door en Conor Maynard) hun grootste hit. Na drie Engelstalige hits heeft Hij Is Van Mij dat nu overgenomen. En dat geldt niet alleen voor Kris Kross Amsterdam, want Hij Is Van Mij is nu ook voor Maan haar grootste hit geworden. Dat was – tot deze week – Blijf Bij Mij, de track die ze met Ronnie Flex maakte en waarmee ze zes weken op nummer 2 stond.

Calvin blijft Guetta voor
David Guetta scoorde 45 Top 40-hits en dat zijn er 24 meer dan Calvin Harris. Ook qua top 10-hits wint Guetta het van Harris, want de Fransman stond met 16 hits in de top 10 tegenover de 12 van de Brit. Een belangrijk verschil tussen de twee is hoe lang die hits het vol weten te houden in de top 10. Want David Guetta stond in totaal 160 weken in de top 10 en Calvin Harris, die deze week met Giant nog een plekje winst pakt (van 6 naar 5), staat er nu voor de 159e week. Komende week, en dat lijkt nu al duidelijk, gaat Calvin zijn collega dus evenaren.

Krezip weer in top 10 
In 2009 zwaaide Krezip af met Sweet Goodbyes dat vier weken op nummer 2 stond. Lost Without You is vanaf deze week hun vijfde top 10-hit. De band gaat van 14 naar 9. Ruim tien jaar tussen twee top 10-hits is niet bijzonder. Er zijn namelijk twee Nederlandse groepen die er een nóg langere periode tussen hadden zitten: Doe Maar (17 jaar) en 2 Unlimited (12 jaar).

Guy Sebastian naar 10
Guy Sebastian is de 37e act uit Australië die de top 10 weet te bereiken, nu Before I Go van 12 naar 10 stijgt. Opvallend is dat slechts 9 van die Australische acts meer dan één top 10-hit wisten te scoren. De vrouwen domineren het rijtje van Australiërs met de meeste top 10-hits: Kylie Minogue had er 6 en Olivia Newton-John en Sia zelfs 7. De eerste mannen? Dat zijn Peter Andre, Jason Donovan en Kamahl die twee keer de top 10 wisten te bereiken.

Check hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: Instagram