All I Want For Christmas Is You meest gestreamd met kerst

- Hitlijsten

 Mariah Carey
All I Want For Christmas Is You meest gestreamd met kerst

In geen ander jaar wist All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey zo te domineren in de Streaming Top 40.

In 2018 en 2019 stond de kerstklassieker twee weken op de eerste plaats van de Streaming Top 40 waar ze dat nu al voor een vierde achtereenvolgende week weet te presteren. Last Christmas staat, net als in 2018 en 2019, op nummer 2. De hit van Wham! stond daar de afgelopen jaren slechts één week maar doet dat nu voor de derde achtereenvolgende week. Santa Tell Me komt voor het eerst in de top 3. De top 4 van de Streaming Top 40 is identiek aan de top 4 van de Global Top 40 en daaruit valt op te maken dat Nederland qua voorkeur in de pas loopt met de wereldwijde muzieksmaak van het moment.

The Business van Tiësto is de eerste notering die niets met kerst te maken heeft op nummer 8. Achter de hit van Tiësto staan nog 14 andere noteringen die geen directe relatie met het kerstfeest hebben. Vorig jaar stonden er nog zeven meer in de lijst met een totaal van 22. Duidelijk is dat kerst een veel nadrukkelijker stempel weet te drukken op de streamingvoorkeur.

Met 26 plaatsen winst is Sleigh Ride van The Ronettes op nummer 14 de snelste stijger. Lonely van Jusitn Bieber en Benny Blanco is het grootste slachtoffer van de kerstovermacht; met 20 plaatsen verlies (op nummer 32) is dat de snelste zakker. Snowman van Sia is op nummer 20 de hoogste nieuwe binnenkomer; Rollercoaster van Danny Vera is op nummer 26 de langst genoteerde track met inmiddels 29 weken op de teller.

De volledige Streaming Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU- Mariah Carey 

14 (40) SLEIGH RIDE- The Ronettes

20 (--) SNOWMAN- Sia 

22 (--) LET IT SNOW! LET IT SNOW! LET IT SNOW!- Frank Sinatra 

35 (--) CHRISTMAS LIGHTS- Coldplay 

38 (--) THANK GOD IT’S CHRISTMAS- Queen 

39 (--) MERRY CHRISTMAS EVERYONE- Shakin’ Stevens 

40 (--) NECKLESS- Saaff