Airplay Top 40: Tom Walker hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Tom Walker
Tom Walker

Vorige week pakte Tom Walker de 2500e Alarmschijf en deze week is het resultaat daarvan te zien in de Airplay Top 40; Leave A Light On is de hoogste van zes binnenkomers.

Onder de zes binnenkomers zijn die van Jonas Blue en William Singe (Mama) en Axwell & Ingrosso (More Than You Know) terugkerende hits in de lijst van de 40 meest gedraaide nummers op de Nederlandse radio.

De afgelopen vijf weken bivakkeerde On The Loose (van Nial Horan) in de onderste helft van de lijst met een 23e plek als beste resultaat. Deze week heeft de zanger van One Direction de weg omhoog gevonden en klimt de track als snelste stijger richting de top 10. Ook zijn ex-bandgenoot, Zayn, weet deze week in het linkerrijtje terug te keren met Dusk Till Dawn. Daarmee maakt zijn samenwerking met Sia het half jaar in de top 20 nu vol.  

Minder lekker gaat het met Without You (van Avicii en Sandro Cavazza) dat deze week de snelste zakker. Meant To Be (van Bebe Rexha en Florida Georgia Line) kwam vorige week voor het eerst in de top 10 maar deze week heeft het nummer het bovenste kwart weer verlaten. Daarvan weet dan Feel it Still (van Portugal. The Man) weer te profiteren. Na 9 weken buiten de top 10 keert de groep daar deze week weer terug en is het meteen de enige ‘verversing’ bij de beste tien.

De complete Airplay Top 40 staat dinsdagochtend online. Wil je maandagavond al een blik op de lijst werpen dan registreer je je hier.