Airplay Top 40: Shotgun meest gedraaid

- Hitlijsten

 George Ezra
George Ezra

Niet alleen in de Media Markt Top 40 maar ook in het overzicht van de meest gedraaide hits pakt George Ezra met Shotgun de leiding.

 

Shotgun is na Dura (Daddy Yankee), We Can Do Better (Matt Simons) en Therapy (Armin van Buuren en James Newman) de vierde nummer 1 van deze maand in de lijst van meest gedraaide hits op de Nederlandse radio. La Cintura (Alvaro Soler) en Coming Home (Sheppard) completeren de top 3. Vorige week wist Michael Schulte met You Let Me Walk Alone voor het eerst de top 10 te bereiken. De Eurovisiesongfestival-bijdrage van Duitsland bereikt in de 12e week een nieuwe hoogste positie op nummer 7. Solo (Clean Bandit en Demi Lovato) staat deze week voor het eerst in die top 10.

Happy Now (van Zedd & Elley Duhé) was eerder Alarmschijf bij Radio 538 maar bleef de afgelopen zes weken steken in de onderste helft van de Airplay Top 40. Deze week maakt het nummer, met 12 plaatsen winst, een stevige opmars op nummer 13. Rise (van Jonas Blue en Jack & Jack) weet nóg meer winst te pakken: 13 plaatsen op nummer 17 en daarmee is Rise de snelste stijger. Voor No Tears Left To Cry (van Ariana Grande) was het een minder goede week. De single van de 25-jarige Amerikaanse zakt 15 plaatsen naar nummer 37 en is daarmee de snelste zakker.

Twee tracks hebben het deze week voor het eerst tot de Airplay Top 40 weten te schoppen: In My Mind (van Dynoro en Gigi D’Agostino) en Youngblood (van 5 Seconds Of Summer). Die laatste is de hoogste nieuwe op nummer 26.

De complete Airplay Top 40 check je hier.

1 ( 4) SHOTGUN- george ezra

17 (30) RISE- jonas blue ft. jack & jack

25 (--) YOUNGBLOOD- 5sos

40 (--) IN MY MIND- dynoro & gigi d'agostino