Airplay Top 40: Martin Garrix naar 1

- Hitlijsten

 Martin Garrix Mariah Carey Imagine Dragons Jonas Blue
Martin Garrix

Met recht mag de laatste nummer 1 van dit jaar in de Airplay Top 40 zich een bijzondere noemen want met High On Life pakken Martin Garrix en Brooks de eerste plaats.

Het succes op het streamingvlak is inmiddels voorbij want deze week staat High On Life niet meer bij de 40 meest gestreamde tracks. Daarmee is de hit van Martin Garrix en Bonn dáár na 18 weken verdwenen.  Op de radio kent de hit een heel ander leven want pas op 10 november kwam High On Life voorzichtig in de top 10 van de Airplay Top 40 kijken. Deze week staat de track voor het eerst in de top 5 van meest gedraaide hits op de radio en daarbij schiet het nummer meteen door naar de eerste plaats. Daarmee stoot de Nederlandse dj zijn Britse collega Calvin Harris van de airplay-troon. De single met Sam Smith stond de afgelopen zes weken op de eerste plaats.

De meest gedraaide kersthit op de radio is All I Want For Christmas (van Mariah Carey). Vorig jaar kwam de kerstklassieker van Mariah niet verder dan nummer 7; dit jaar is het één van de drie kersthits in de top 10 waar er in 2017 geen enkel kerstnummer in het bovenste kwart van de lijst wist te komen.

Het tekende zich vorige week al een klein beetje af toen Rise (van Jonas Blue en Jack & Jack) tien plaatsen zakte van 5 naar 15. Deze week hebben de stations de switch gemaakt naar Polaroid. Het nummer dat de Britse dj maakte met Liam Payne en Lennon Stella kwam de afgelopen weken niet verder dan nummer 27 maar schiet deze week pijlsnel omhoog van nummer 36 naar 14 als de snelste stijger.

Ook Natural (van Imagine Dragons) heeft het nu moeilijk en zakt 13 plaatsen naar nummer 27. Ondertussen dient zich de volgende hit van de Amerikaanse band zich aan met de ex-Alarmschijf Bad Liar dat op nummer 24 de hoogste van drie nieuwe binnenkomers is. Daarbij staat Wonderful Dream (Holidays Are Coming), niet als écht nieuwe hit, voor de eerste keer in de Airplay Top 40.

Electricity, de hit van Silk City en Dua Lipa, stond de afgelopen drie weken net onder de top 20 van de lijst. Deze week levert de hit fors in; met 17 plekken verlies is het op nummer 39 de snelste zakker.

De complete Airplay Top 40 check je hier.

1 ( 6) HIGH ON LIFE- Martin Garrix feat. Bonn
Check hier de songtekst van High On Life

14 (36) POLAROID- Jonas Blue & Liam Payne & Lennon Stella
Check hier de songtekst van Polaroid

23 (RE) SANTA CLAUS IS COMIN’ TO TOWN- Mariah Carey

 

24 (--) BAD LIAR- Imagine Dragons
Check hier de songtekst van Bad Liar

26 (--) DIAMOND HEART- Alan Walker & Sofia Somajo
Check hier de songtekst van Diamond Heart