Airplay Top 40: I Don’t Care blijft op 1

- Hitlijsten

 Justin Bieber Ed Sheeran
Ed Sheeran | Justin Bieber

Voor de tweede achtereenvolgende week is I Don’t Care van Ed Sheeran en Justin Bieber de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio.

Vorige week klom de samenwerking tussen Ed en Justin de laatste vijf plekken omhoog naar de leiding in de Airplay Top 40 en deze week weten ze hun directe concurrenten, Skyward (van Davina Michelle) en Arcade (van Duncan Laurence) voor te blijven. Meduza en Goodboys brengen hun Piece Of Your Heart deze week voor het eerst tot nummer 6. In de 14e week staan de Jonas Brothers met Sucker voor het eerst in de top 10, op plek 9.

De Airplay Top 40 telt vier nieuwe toevoegingen waarbij de nieuwe Alarmschijf, Higher Love (van Kygo en Whitney Houston) op nummer 14 de hoogste nieuwe is. Daarmee overtreft de remake van de hit van Steve Winwood (uit 1986) nu al de radioprestatie van de vorige Alarmschijf, Beautiful People. Daarmee scoorden Ed Sheeran en Khalid vorige week de Alarmschijf en komen ze nu binnen op nummer 22.

Tiësto, Jonas Blue en Rita Ora weten de meeste winst te pakken in de Airplay Top 40. Waar Ritual de afgelopen drie weken niet verder kwam dan nummer 29 is het nu, met 13 plekken winst, op nummer 16 de snelste stijger. In omgekeerde richting leveren Mark Ronson en Miley Cyrus met Nothing Breaks Like A Heart 18 posities in als snelste zakker op nummer 35.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) I DON’T CARE- Ed Sheeran & Justin Bieber
Bekijk hier de songtekst van I Don’t Care

14 (--) HIGHER LOVE- Kygo x Whitney Houston
Bekijk hier de songtekst van Higher Love

16 (29) RITUAL- Tiësto & Jonas Blue & Rita Ora
Bekijk hier de songtekst van Ritual

22 (--) BEAUTIFUL PEOPLE- Ed Sheeran feat. Khalid
Bekijk hier de songtekst van Beautiful People

26 (RE) LOCA- Alvaro Soler
Bekijk hier de songtekst van Loca

29 (--) BLAUWE DAG- Suzan & Freek
Bekijk hier de songtekst van Blauwe Dag

37 (--) MAD LOVE- Mabel
Bekijk hier de songtekst van Mad Love