Airplay Top 40: Blinding Lights 10 weken op 1

- Hitlijsten

The Weeknd

Deze week komt The Weeknd in de dubbele cijfers nu Blinding Lights voor de tiende week de meest gedraaide hit op de radio is.

Langzaam maar zeker neemt de marge van The Weeknd op de radio nu wel af. Zo nadert Lewis Capaldi met Before You Go die, net als Blinding Lights, al 15 weken in de Airplay Top 40 staat. De Britse zanger stond nog niet eerder zo hoog in de lijst genoteerd. Ook Racoon weet zichzelf nu te overtreffen met Het Is Al Laat Toch. De tweede Nederlandstalige hit van de Zeeuwse band stond op 8 februari op nummer 6. Deze week klimt de track drie plaatsen naar nummer 4.

Deze week weten drie hits voor het eerst een plek te krijgen bij de tien meest gedraaide hits op de Nederlandse radio. Adore You van Harry Styles is daarbij de langst genoteerde want pas na 13 weken krijgt hij voor het eerste een plekje in het bovenste kwart van de lijst. De meeste winst is weggelegd voor Forever Yours (Tribute); de track van Kygo, Avicii en Sandro Cavazza kwam op 8 februari binnen op nummer 28 maar stond in alle volgende weken alleen maar lager. Deze week klimt de track 18 plaatsen naar nummer 19.

De lijst telt slechts één binnenkomer met Como Tu van Rolf Sanchez. De ex-Alarmschijf komt deze week binnen op nummer 21. Ondertussen keert ook Lose Control (van Meduza, Becky Hill en Goodboys) terug in de lijst op nummer 34. De hoogste binnenkomer van vorige week, Grow (van Jeangu Macrooy) zakt 17 plaatsen naar nummer 39. Daarmee is het ook de snelste zakker. Say So, de ex-Alarmschijf waarmee Doja Cat vorige week in de lijst wist binnen te komen, is deze week al weer verdwenen.

De complete Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) BLINDING LIGHTS- The Weeknd

19 (37) FOREVER YOURS (TRIBUTE)- Kygo with Avicii & Sandro Cavazza

21 (--) COMO TU- Rolf Sanchez