Airplay Top 40: Blijven Slapen terug op 1

- Hitlijsten

 Snelle Maan
Airplay Top 40: Blijven Slapen terug op 1

Voor de derde keer stijgt Blijven Slapen van Snelle en Maan naar de eerste plek van de Airplay Top 40.

Tot twee keer toe werd Blijven Slapen van de eerste plek geduwd door Pink en dochter Willow. Cover Me In Sunshine was de afgelopen twee weken de meest gedraaide track op de Nederlandse radio. Deze week moeten moeder en dochter het veld ruimen en leveren ze ook meteen zes plaatsen in door naar nummer 7 te zakken. Dat brengt Snelle en Maan voor een derde keer aan de leiding. Achter de twee volgt Little Bit Of Love. De track van Tom Grennan is een serieuze hit geworden en nadat het vorige week voor het eerst in de top 10 kwam stoomt het nummer nu op naar plek 2. Suzan en Freek komen met Goud ook voor het eerst in de top 3, op nummer 3.

Rasputin stond al in de top 10 in de week nadat het Alarmschijf was bij Qmusic. Toen stond de track van Majestic en Boney M. op nummer 4 en deze week komt Rasputin opnieuw op die positie, nu met 7 plaatsen winst. Ook Imagine Dragons keert terug in de top 10 waar ze daar, met Follow You, zeven weken geleden voor het laatst stonden. De enige echte nieuwe track in de top 10 is Nobody Is Perfect van Davina Michelle. De Ambassadeur Van De Vrijheid stijgt twee plekken naar nummer 10.

Twee tracks weten deze week 12 plaatsen winst te pakken en dat maakt die nummers ook de snelste stijgers. Zo komt Horizon van BLØF op nummer 20 en kent Als Ik Je Weer Zie (van Thomas Acda, Paul de Munnik, Maan en Typhoon) een opleving op nummer 28.

Na de release van vorige week vrijdag weet Higher Power nu al een plek op te eisen in de Airplay Top 40. De track van Coldplay wist alle belangrijke schijven te scoren bij de verschillende radiostations en komt nu al binnen op nummer 19. Ook Summer 91 (Looking Back) (van Noizu) en You (van Regard, Troye Sivan en Tate McRae) zijn nieuw in de lijst. Leony heeft flink wat meer airplay gekregen en daardoor komt Faded Love opnieuw binnen in de lijst op plek 23.

Waar Hypnotized van Purple Disco Machine en Sophie And The Giants vorige week nog op nummer 3 stond moet die track nu serieus inleveren. Deze week zakt de ex-nummer 1 liefst 14 plaatsen naar nummer 17.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 2) BLIJVEN SLAPEN- Snelle x Maan

19 (--) HIGHER POWER- Coldplay

20 (32) HORIZON- BLØF

29 (--) SUMMER 91 (LOOKING BACK)- Noizu

34 (--) YOU- Regard x Troye Sivan x Tate McRae