Airplay Top 40: As It Was herovert opnieuw de eerste plaats

- Hitlijsten

 Harry Styles
Airplay Top 40: As It Was herovert opnieuw de eerste plaats

Voor de tweede keer weet As It Was van Harry Styles de nummer 1-positie terug te pakken in de Airplay Top 40.

Through The Looking Glass van Di-Rect moet na één week al weer afscheid nemen van de eerste plaats in de Airplay Top 40. De overmacht van Harry Styles is te groot. As It Was stijgt terug naar nummer 1. Een maand geleden gebeurde er ook al zoiets. In juni stootte Bam Bam van Camila Cabello feat. Ed Sheeran Harry al van de eerste plaats, maar na drie weken pakte de ex-1D'er de koppositie gewoon weer terug. In totaal staat As It Was nu voor de vijfde week op nummer 1 in deze lijst.

De top 3 wordt volgemaakt door Through The Looking Glass van Di-Rect op nummer 2 en Trompeta van Willy William op 3. De grootste verschuivingen van de lijst zien we in de onderste helft van de top 10. Daar staan maar liefst drie superstippen. When You're Gone van Shawn Mendes stijgt acht plaatsen naar nummer 7, What Love Can Do plust elf posities en komt uit op nummer 10, maar de grootste winnaar is Deep Down. Alok, Ella Eyre, Kenny Dope en Never Dull gaan met hun gezamenlijke hit in één klap 26 plaatsen omhoog en staan nu op nummer 8.

De lijst kent slechts één nieuwe binnenkomer. De Alarmschijf van deze week, Bad Memories van Meduza, James Carter, Elley Duhé en Fast Boy komt binnen op nummer 27. Daarnaast komen nog 5 andere nummers binnen in de lijst, maar dat zijn allemaal hits die al eens eerder genoteerd stonden. De hoogst genoteerde van dit vijftal is Hold My Hand van Lady Gaga.

Grote zakkers zijn er ook. Give Me Your Love van Lucas & Steve en Marf gaat 13 plekken onderuit en belandt op nummer 39. Daarnaast moet ook I Want You van La Fuente meer dan tien plekken inleveren. Nederlandse dance doet duidelijk geen goede zaken deze week.

Cold Heart van Elton John & Dua is met 35 weken momenteel het langst genoteerde nummer in de lijst. Vorige week was dat nog My Universe van Coldplay en BTS, maar die track valt na een comeback van één week nu weer uit de lijst.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 2) AS IT WAS- harry styles

27 (--) BAD MEMORIES- meduza x james carter ft. elley duhé + fast boy