Afterglow van Ed Sheeran is de hoogste binnenkomer

- Hitlijsten

 Ed Sheeran Hvme
Afterglow van Ed Sheeran is de hoogste binnenkomer

Vorige week verraste Ed Sheeran vriend en vijand met zijn track Afterglow en die blijkt in de smaak te vallen. Het is deze week namelijk de hoogste nieuwkomer in de Nederlandse Top 40. Ook Hvme is nieuw, met Goosebumps.

30 (--) AFTERGLOW – Ed Sheeran
"Een kerstcadeautje voor alle fans." Zo noemde Ed Sheeran zijn nieuwste hit Afterglow op sociale media, toen hij het vijf dagen voor Kerst uitbracht. De Britse singer-songwriter voegde er aan toe dat het nummer geen voorloper is op een nieuw album, maar ‘zomaar’ een liedje dat hij in de afgelopen maanden heeft geschreven en waar hij zelf behoorlijk trots op is. Vandaar dat hij spontaan besloot het met de wereld te delen. Het is Eds eerste Top 40-notering in precies een jaar tijd. Met Afterglow komt zijn totaal op twintig hits te staan. Voor het eerst sinds de zomer van 2018 staat Ed weer eens solo in de lijst. Zijn vijf vorige hitnoteringen waren allemaal samenwerkingen. Qmusic riep Afterglow uit tot Alarmschijf.

34. GOOSEBUMPS – Hvme
Achter de naam Hvme gaat een jonge Spaanse dj en producer schuil, die er vooralsnog heel aardig in slaagt zijn echte naam geheim te houden. Wat we wel weten is dat hij uit de regio Murcia komt, dat je zijn artiestennaam op z’n Engels uitspreekt als ‘hume’ en dat die naam aan de ene kant een verwijzing is naar Hvme’s echte naam en anderzijds naar David Hume. Vrienden gaven hem namelijk al op jonge leeftijd een bijnaam die is afgeleid van die achttiende-eeuwse filosoof uit Schotland. Hvme’s Top 40-debuut is een remix van het nummer Goosebumps, dat de Amerikaanse rapper Travis Scott in 2016 maakte met Kendrick Lamar. Zij haalden de Top 40 destijds echter niet met hun originele versie.

Foto: YouTube