Afraid Of The Dark meest gedraaid

- Hitlijsten

 Chef'Special
Afraid Of The Dark meest gedraaid

Afraid Of The Dark van Chef’Special was afgelopen week de meest gedraaide track op de Nederlandse radio.

Vorige week al verraste de track van de Haarlemse band door met 9 plaatsen winst ineens in de top 10 te komen, op nummer 2. Deze week weet Chef’Special ook de laatste stap te zetten en zo de nummer 1 in de Airplay Top 40 te worden. De vorige Nederlandse band op de eerste plek van de lijst was Di-Rect die in de zomer van 2020 elf weken de meest gedraaide track van ons land had met Soldier On.

Vorige week belandde Follow You van Imagine Dragons op nummer 1; deze week moet de groep genoegen nemen met een derde plek. Tom Grennan, die vorige week voor het eerst na drie weken uit de top 3 was gevallen, keert terug op het erepodium op nummer 2.  

De meeste winst is weggelegd voor Angels Like You van Miley Cyrus die opvallend genoeg niet eerder in de top 10 wist te komen. Deze week is ze, met 19 plekken winst, de snelste stijger. Ook slingert Davina Michelle haar Nobody Is Perfect weer in de top 10; niet eerder stond ze met die track zo hoog als nu, op plek 6. 

De Airplay Top 40 telt vijf nieuwe binnenkomers. De ex-Alarmschijf van Marshmello en de Jonas Brothers, Leave Before You Love Me, dendert de lijst binnen op nummer 10. Ook het Foute Anthem van Qmusic kreeg het duwtje dat nodig was om binnen te komen; Hef Je Glas van Marco Borsato, Rolf Sanchez en John Ewbank komt op nummer 38. By Your Side, de track van Calvin Harris en Tom Grennan die afgelopen vrijdag is verschenen en inmiddels Alarmschijf bij Qmusic, komt ook binnen in de lijst.

De complete Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 2) AFRAID OF THE DARK- Chef’Special

8 (27) ANGELS LIKE YOU- Miley Cyrus

10 (--) LEAVE BEFORE YOU LOVE ME- Marshmello x Jonas Brothers

26 (--) BY YOUR SIDE- Calvin Harris feat. Tom Grennan

37 (--) MONTERO (CALL ME BY YOUR NAME)- Lil Nas X

38 (--) HEF JE GLAS- Marco Borsato & Rolf Sanchez & John Ewbank

40 (--) LOVE AGAIN- Dua Lipa