Adele op 1 in week van de release van 30

- Hitlijsten

 Adele Dua Lipa Elton John Prezioso Gabry Ponte Lum!x Lil Nas X Acraze Armin Van Buuren Davina Michelle The Kid Laroi Justin Bieber Ed Sheeran Jason Derulo Afrojack Lucas & Steve DubVision
Adele op 1 in week van de release van 30

In de week dat Adele’s 30 is verschenen, staat de Britse zangeres voor de vijfde week op nummer 1 met de eerste single van dat album, Easy On Me.

Easy On Me is de zesde hit die de Top 40 in 2021 voor meer dan een maand weet aan te voeren. Waar de Top 40 in heel 2020 geen solozangeres zo lang op de eerste plaats liet zien is Adele dit jaar al de tweede. Olivia Rodrigo wist dit jaar via Drivers License en Good 4 U al twee hits te produceren die de lijst meer dan een maand wisten aan te voeren.

Dua Lipa overtreft Anouk
Met Cold Heart, in de Pnau remix, blijven Elton John en Dua Lipa deze week zitten op nummer 2. Door het succes van de hit heeft Dua Lipa inmiddels een Top 40-score weten te realiseren die de eerdere prestaties van Anouk weet te overtreffen. Dat brengt Lipa deze week bij de vier meest succesvolle zangeressen aller tijden achter Rihanna, Madonna en P!nk. Heat Waves van Glass Animals completeert de top 3. De Britse band uit Oxford weet met hun Top 40-debuut twee plaatsen winst te pakken.

Thunder voor het eerst in de top 10
In de top 10 gebeurt er verder niet veel. Pepas van Farruko zakt van 3 naar 4, terwijl ook Shivers van Ed Sheeran een plek onderuit gaat en op 5 terecht komt. De nummers 6 tot en met 8 blijven allemaal plakken, waardoor Where Are You Now van Lost Frequencies en Calum Scott, Amsterdam van Flemming en Hard To Say Goodbye weer in dezelfde volgorde staan. Thunder van Gaby Ponte, Lum!x en Prezioso is nieuw in de top 10. De drie acts glijden van 13 naar 9 en zijn nu Coldplay en BTS voorbij. My Universe glijdt van 9 naar 10. Voor Gabry Ponte is de top 10-notering extra bijzonder. De inmiddels 48-jarige Italiaan stond daar iets meer dan 22 jaar geleden voor het laatst als lid van Eiffel 65. Blue (Da Ba Dee) was de enige top 10-hit van het drietal en stond 11 weken in de top 10 en daarbij 5 weken op de eerste plek.

Vizier op de top 10
Buiten de top 10 staan een drietal tracks te dringen voor een plekje. Thats What I Want van Lil Nas X stijgt van 12 naar 11, Do It To It van Acraze schiet van 18 naar 12 en Hold On van Armin van Buuren gaat van 15 naar 13. Daarmee komt het nummer één plek hoger dan de tot nu toe hoogst behaalde positie. Voor Armin is het te hopen dat nummer 13 niet het eindstation is. Dat was het voor zijn hits Not Giving Up On Love (met Sophie Ellis-Bextor) in 2010 en I Need You (met Garibay en Olaf Blackwood) in 2017 wel. Bij Davina stokte de motor ook al eens op 13, maar dat gebeurde nog vrij recent: eerder dit jaar kwam Sweet Water niet hoger dan die stek.

Stay valt uit de top 10
Na 18 weken staat Stay van The Kid Laroi en Justin Bieber niet meer in de top 10. Het nummer dondert van 10 naar 17. Vorige week overkwam Bad Habits dat ook want toen viel de hit van Ed Sheeran ook na 18 weken in de top 10 uit het bovenste kwart. Qua punten doet de hit van Sheeran het iets beter want Bad Habits heeft met 21 weken Top 40 inmiddels 769 punten weten te verdienen. Voor Stay zijn dat er 714. Deze week staat Bad Habits voor het eerst na 13 weken weer boven Stay in de lijst en daarmee zou Bad Habits ook wel eens de grootste hit van 2021 kunnen gaan worden…

Ed Sheeran is nog niet klaar
Bad Habits nadert ondertussen ook de top 100 van grootste hits aller tijden. De track komt deze week op plek 103 terecht. Sheeran heeft met Shape Of You (906 punten, #25), Perfect (904 punten, #27), Thinking Out Loud (869 punten, #40) en I Don’t Care (839 punten, #52) al vier hits in de top 100 van grootste hits ooit. Hij en Justin Bieber zijn de enige acts met vier hits bij de beste 100 ooit. Opvallend is ook dat 2021 niet echt grossiert in grote hits. The Business van Tiësto is de enige hit die dit jaar een plekje bij die top 100 wist te vinden. Head & Heart (van Joel Corry en MNEK) stond daar aan het begin van dit jaar al en die wist verder omhoog te klimmen naar nummer 11.

300 weken voor Jason Derulo
Ondertussen gaat Ed Sheeran ook met Overpass Graffiti lekker. De nieuwste single van zijn succesalbum gaat van 25 naar 21 en kan de top 20 ruiken. Het nummer staat nu nog onder Acapulco van Jason Derulo. Derulo bereikt deze week een mijlpaal. De Amerikaan staat voor de 300e week in de Top 40. Dat maakt hem de 31e act ooit die dat weet te presteren. Een maand geleden wist ook Enrique Iglesias de mijlpaal van 300 weken te bereiken. De teller van Iglesias staat inmiddels stil op 304 want Me Pasé heeft de lijst deze week verlaten.

Binnenkomers en snelste stijger
The Motto van Tiësto en Ava Max is op nummer 26 de hoogste van vier nieuwe binnenkomers. Bij die nieuwe hits zien we ook One Right Now van Post Malone en The Weeknd. De Canadese zanger staat deze week ook met Moth To A Flame en Take My Breath in de lijst. The Weeknd is de 60e act die met drie hits tegelijk in de Top 40 weet te staan. In de lijst van deze week heeft ook Ed Sheeran dus een drietal gelijktijdige noteringen. Alles over de nieuwkomers kun je hier lezen. Anywhere With You van Afrojack, Lucas & Steve en DubVision is de snelste stijger. De track kwam vorige week de Top 40 binnen op nummer 38 en klimt nu acht plaatsen naar nummer 30.

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week.

Foto: YouTube