6ix9ine op 1 in Global Top 40

- Hitlijsten

 6ix9ine
6ix9ine

Deze week grijpt 6ix9ine de macht in de nieuwste Global Top 40.

De rapper is helemaal terug met Gooba. De release van de videoclip bij de track heeft hem geen windeieren gelegd in de lijst want daardoor komt 6ix9ine van niets op 1 in de nieuwste Global Top 40. Hij is daarmee Ariana Grande en Justin Bieber de baas die met Stuck With U op de tweede plaats van de lijst binnenkomen. Daarmee hebben we dan ook meteen alle nieuwe binnenkomers van deze week genoemd. Blinding Lights van The Weeknd, dat inmiddels vijf weken op nummer 1 stond, zakt naar nummer 3.

De laatste keer dat we een binnenkomer op nummer 1 zagen in de Global Top 40 was twee weken geleden toen The Scotts daar wist te debuteren. De samenwerking tussen Travis Scott en Kid Cudi is in twee weken tijd al weer afgezakt naar nummer 8. Zowel een binnenkomer op plek 1 en plek 2 zagen we nog niet eerder. In 2019 kwamen 7 Rings (van Ariana Grande) en Secreto (van Anuel Aa en Karol G) op de posities 1 en 3 binnen.

In de voorgaande zes weken wist Savage van Megan Thee Stallion niet hoger dan plek 17 te komen. Deze week wint de track, mede ook door de remix waarop Beyoncé te horen is, 19 plaatsen en dat maakt het, op nummer 10, de snelste stijger. In omgekeerde richting leveren drie nummers 16 plekken in. Daarbij is Tusa (van Karol G en Nicki Minaj) de hoogst genoteerde op plek 29.

De complete Global Top 40 bekijk je hier.

1 (--) GOOBA- 6ix9ine 

2 (--) STUCK WITH U- Justin Bieber & Ariana Grande 

10 (29) SAVAGE / – REMIX- Megan Thee Stallion / feat. Beyoncé

33 (RE) WHATS POPPIN- Jack Harlow