5SOS en The Chainsmokers hoogst nieuw in de Top 40

- Hitlijsten

 Snow 5 Seconds Of Summer Daddy Yankee The Chainsmokers
5SOS

Afgelopen week was Who Do You Love van The Chainsmokers en 5 Seconds Of Summer nog Alarmschijf, maar deze week is de collab al de hoogste binnenkomer in de Top 40. Naast Who Do You Love zijn er nog twee nieuwe nummers de lijst binnengekomen.

29. WHO DO YOU LOVE – The Chainsmokers feat. 5SOS

De samenwerking tussen The Chainsmokers en 5 Seconds Of Summer beperkt zich niet tot de studio, ook op het podium werken de Amerikaanse producers en de Australische boyband met elkaar. Een paar dagen geleden werd namelijk bekend dat ze komend najaar samen gaan toeren door Noord-Amerika. En er is dus een single, Who Do You Love. Het is de tiende Top 40-notering voor Andrew Taggart en Alex Pall, zoals The Chainsmokers in het dagelijks leven heten. De grootste hit van die tien is Closer, waarmee ze in 2016 vier weken op nummer 1 stonden. 5 Seconds Of Summer, dat tegenwoordig meestal wordt ingekort tot 5SOS, staat pas met hun tweede hit genoteerd. Qmusic koos Who Do You Love onlangs als Alarmschijf.

36. SCARS - Snelle

Snelle is het alter ego van Lars Bos. De 23-jarige rapper uit Deventer brak een dik jaar geleden door toen hij een zogenaamde Wintersessie opnam voor 101Barz. Dat is het online hiphop-platform van BNNVARA, dat deel uitmaakt van 101TV. Nadat die sessie binnen een paar maanden dik anderhalf miljoen keer was bekeken, werd Snelle deze winter uitgenodigd voor een tweede sessie en ook die is razend populair. De nieuwe EP van de rapper, zijn tweede, heet Beetje Bij Beetje en daar is Scars ook op te vinden. De titel klinkt Engels, maar op wat straattaal en Engelse termen na, rapt Snelle gewoon in het Nederlands. Scars is zijn eerste Top 40-hit. De komende tijd toert Snelle door het land met zijn Beetje Bij Beetje Tour

38. CON CALMA – Daddy Yankee feat. Snow

‘Rustig!’ Bij het horen van dat woord zullen sommige voetbalfans meteen denken aan het filmpje met ADO Den Haag-verdediger Tom Beugelsdijk, maar de kans dat Daddy Yankee zich door hem heeft laten inspireren is natuurlijk heel klein. Toch is ‘rustig’ de Nederlandse betekenis van Con Calma. Puertoricaan Rámon Rodriguez, zoals Daddy Yankee heet, ken je nog van zijn eerdere hits Gasolina, Despacito (met Luis Fonsi) en Dura. Con Calma is gebaseerd op een hit uit 1993: Informer van de Canadese rapper Darrin O’Brien, alias Snow. Die krijgt dan ook credits voor deze hit. Snow heeft zijn aandeel wel opnieuw ingerapt én zie je in de clip. Het origineel stond destijds veertien weken in de Top 40 en kwam tot nummer 2.

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!