35e Top 40-hit P!nk is de hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Khalid P!nk Martin Garrix Bonn
P!nk

Twee ex-Alarmschijven zijn deze week nieuw in de Top 40. Home van Martin Garrix en Bonn is nieuw op 37, terwijl P!nk en Khalid met Hurts 2B Human op 30 de lijst binnenkomen. 

30. HURTS 2B HUMAN – P!nk feat. Khalid

Vier maanden geleden is het inmiddels dat P!nk haar nieuwste album uitbracht. Het achtste van de Amerikaanse zangeres, die in het dagelijks leven Alecia Moore heet, leverde haar al Top 40-succes op met Walk Me Home en een Tipparade-notering met Can’t We Pretend (samen met Cash Cash). De volgende hit van P!nk is de titeltrack van Hurts 2B Human. Op het nummer hoor je Khalid meedoen. De 21-jarige Amerikaan ken je van hits als Talk en Beautiful People (met Ed Sheeran). Hurts 2B Human is P!nks 35ste Top 40-hit. Daar heeft ze net geen twintig jaar voor nodig gehad. In 2000 stond ze namelijk met There You Go én met knalroze haar voor het eerst genoteerd. Qmusic koos Hurts 2B Human als Alarmschijf.

37. HOME – Martin Garrix feat. Bonn

De combinatie Martin Garrix en Bonn is een succesvolle, want het duo stond al twee keer eerder samen in de Top 40. Een klein jaar geleden haalden ze de twaalfde plek met High On Life en een paar maanden later schopte No Sleep het tot nummer zestien in de lijst. Niet gek dat Martijn Garritsen, zoals Martin Garrix eigenlijk heet, en de Zweedse singer/songwriter Kristoffer Fogelmark, want dat is de echte naam van Bonn, opnieuw samen de studio in zijn gedoken. Behalve Bonn was nog een andere singer/songwriter uit Zweden bij Home betrokken. John Martin, die je kent als de zanger op Save The World en Don’t You Worry Child van de Swedish House Mafia, schreef mee. Qmusic riep Home uit tot Alarmschijf.

Foto: BSR Agency