17 Miljoen Mensen blijft op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Dua Lipa Jonas Brothers Gus Dapperton Benee Topic Imanbek SAINt JHN A7S Snelle
Davina Michelle & Snelle

Net als vorige week staat 17 Miljoen Mensen van Davina Michelle en Snelle stevig op nummer 1 in de Top 40. De track is veruit het populairst.

Het levert een extra mooi hitfeitje op voor Davina Michelle. Zij staat in totaal voor de 16e week op nummer 1. Na 11 weken Duurt Te Lang volgden de 3 weken van Hoe Het Danst en inmiddels een 2e week voor 17 Miljoen Mensen. Daarmee staat Davina nu in de top 5 van zangeressen die de Top 40 het langst wisten aan te voeren. De 16 weken deelt ze wel met Olivia Newton John en Beyoncé. Recordhouder is Madonna, die met haar vijf nummer 1-hits de Top 40 voor 22 weken wist aan te voeren.

Blinding Lights is vasthoudend
De complete top 3 is dit jaar hetzelfde als vorige week. Dat betekent dat Blinding Lights van The Weeknd opnieuw de nummer 2 van Nederland is. De track hield het na acht weken op nummer 1 voor gezien, maar ondertussen staat de het nummer van de Canadese zanger wel gewoon al voor de 15e week in de top 3. Het is de 16e hit ooit die het zo lang weet vol te houden op het erepodium van de Top 40. Slechts zes Top 40-hits stonden nog langer in de top 3, onder aanvoering van Shape Of You. Daarmee moest Ed Sheeran na 18 weken de top 3 verlaten.

Zevende top 4-hit voor Dua Lipa
Het Is Al Laat Toch van Racoon blijft plakken op de derde plek. De Zeeuwen voelen deze week Dua Lipa naderen, want zij schiet van 7 naar 4 in de Lijst der Lijsten. Het is haar zevende hit die de top 4 weet te bereiken. Daarvan wist alleen IDGAF niet verder dan de vierde plaats te komen. Dikke kans dus dat Physical nog geen genoegen neemt met de vierde positie.

Roses knalt hard omhoog
Loop Niet Weg van Kris Kross Amsterdam, Tino Martin en Emma Heesters zakt van 4 naar 5, maar daaronder vinden we een track die een grote sprong maakt. De Imanbek-remix van Roses van SAINt JHN knalt van 17 naar 6. Dat is geen uitzondering, want ook in andere landen in Europa heeft de track de top van de hitlijsten al bereikt. Roses stond zelfs al op nummer 1 in de UK. 

Supalonely krijgt vleugels
In Your Eyes van Robin Schulz en Alida valt van 5 naar 7 en Alan Walker en Ava Max blijven met Alone, Pt. II kleven op de achtste stek. Op 9 en 10 vinden we dan twee nieuwelingen in de top 10. What A Man Gotta Do van Jonas Brothers stijgt van 11 naar 9 en bezorgt de broers na Sucker en Only Human hun derde top 10-hit. Ondertussen heeft ook ex-Alarmschijf Supalonely van Benee en Gus Dapperton vleugels gekregen. Die hit klapt van 19 naar 10.

Topic en A7S op weg naar de top 10?
Breaking Me van Topic en A7S maakte een voorzichtige start, maar is nu toch echt op jacht naar de top 10. De Duitse dj en producer en zijn Italiaanse maatje winnen deze week tien plaatsen en komen op 14 terecht. Ondertussen is ook Alicia Keys terug in de top 20. De zangeres stond enkele weken geleden nog op 18, maar dook daarna naar beneden. Deze week klimt ze met Underdog weer van 21 naar 18. Martin Garrix mag zijn veertiende hit in de top 20 van de Top 40 bijschrijven. Drown, met Clinton Kane, klimt voorzichtig van 22 naar 20. 

Dua Lipa drie keer in de Top 40
Break My Heart van Dua Lipa is deze week de hoogste binnenkomer op 26. Daarmee staat de zangeres via Don't Start Now, Physical en haar nieuwste hit met drie tracks in de Nederlandse Top 40. Dat deed ze eerder al in het voorjaar van 2018, toen ze met Homesick, IDGAF en One Kiss tegelijkertijd in de Top 40 stond. Ze is in 2020 de tweede artiest met drie gelijktijdige nummers in de lijst. Eerder dit jaar deed Camila Cabello dat vijf weken lang. Ook Jongen Van De Straat van Lil Kleine is deze week nieuw. Meer over deze binnenkomers check je hier.

Check hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: YouTube