Michael Jackson scoort 50e hit

- Hitlijsten

 J Balvin Drake Conor Maynard Kris Kross Amsterdam Matt Simons Liam Payne
Drake

De nieuwste Media Markt Top 40 krijgt deze week vier nieuwe hits met als hoogste nieuwe een samenwerking tussen Drake en Michael Jackson.

26. DON’T MATTER TO ME – Drake feat. Michael Jackson
Van alle gastartiesten op het nieuwe album van Drake is Michael Jackson ongetwijfeld de meest verrassende. In Don’t Matter To Me hoor je stukjes uit een nummer van The King Of Pop dat nooit was afgemaakt. De oorspronkelijke opnames deed Michael in de jaren ’80 tijdens een demosessie, maar daarna bleef het resultaat op de plank liggen. Inmiddels heeft Drake de rechten op de track gekocht en zo is Don’t Matter To Me in een andere vorm op het nieuwe dubbelalbum van de Canadese rapper terecht gekomen. Scorpion heet dat en naast Michael Jackson hoor je onder anderen Jay-Z, Nicki Minaj en Future. Radio 538 koos Don’t Matter To Me, de vijftigste Top 40-hit voor Michael en de tiende voor Drake, als Alarmschijf.

33. WHENEVER – Kris Kross Amsterdam X The Boy Next Door feat. Conor Maynard
Twee jaar geleden scoorde Kris Kross Amsterdam een dikke zomerhit door een ouder nummer in een nieuw jasje te steken en die truc haalt het producerstrio dit jaar opnieuw uit. In 2016 werd samen met Cheat Codes de hit Let’s Talk About Sex van Salt-N-Pepa omgebouwd tot Sex. Nu hebben de broers Jordy en Sander Huisman en MC Yuki Kempees, die achter Kris Kross Amsterdam schuil gaan, Whenever Wherever van Shakira onder handen genomen. Met het origineel stond de Colombiaanse zangeres in 2002 maar liefst negen weken op nummer 1 in de Top 40. Voor deze nieuwe versie riep Kris Kross Amsterdam de hulp in van de Tilburgse dj Lex van Berkel, alias The Boy Next Door, en de Britse zanger Conor Maynard.

36. WE CAN DO BETTER – Matt Simons
Matt Simons brak ruim vijf jaar geleden door in Nederland dankzij Goede Tijden, Slechte Tijden. Onder een emotionele scene was zijn liedje With You te horen, dat mede daardoor uiteindelijk zeventien weken in de Media Markt Top 40 stond. Daarna scoorde de Amerikaan, die een tijd in Nederland gewoond heeft, hits met Catch & Release (Deepend Remix) en het tweetalige duet Breng Me Naar Het Water met Marco Borsato. De vierde Top 40-hit van Matt Simons heet We Can Do Better en werd een week voordat de New Yorker zijn vriendin ten huwelijk ging vragen geschreven. Matts vierde hitnotering is de voorloper op een nieuw album. Dat verschijnt komend najaar. In oktober geeft hij vier concerten in Nederland.

38. FAMILIAR – Liam Payne & J Balvin
Een uitstekende poging om een nieuwe Despacito te maken’. Dat was één van de recensies die Liam Payne en J Balvin kregen, vlak nadat ze Familiar hadden uitgebracht. Je kunt het veel slechter treffen met kritiek. Bij het schrijven was nog een andere bekende van de Top 40 betrokken, namelijk Lunchmoney Lewis. Hem ken je vooral van de hit Bills uit 2015. Familiar kom je ook tegen op het nieuwe album van Liam Payne. Dat wordt zijn eerste. De titel is nog niet bekend, maar de releasedatum kun je alvast in je agenda noteren: 14 september. Voor zowel Liam als J Balvin is dit de derde Top 40-hit. Bij Liam zijn z’n hits met One Direction dan uiteraard niet meegeteld. Radio 538 koos Familiar onlangs als Alarmschijf.