Major Lazer, Justin Bieber en Mø blijven op 1

- Hitlijsten

 Justin Bieber Sam Feldt Major Lazer Elvis Crespo Deorro Wulf Lucas & Steve Shawn Mendes Dua Lipa Drake 
Major Lazer, Justin Bieber en Mø blijven op 1

De top 10 van de Top 40 is deze week flink door elkaar geschud, maar Major Lazer, Justin Bieber en Mø staan nog steeds onbedreigd op nummer 1.

Voor Justin Bieber is dat helemaal goed nieuws. Hij is nog altijd in de race om de succesvolste artiest van 2016 te worden. De strijd gaat tussen twee Canadezen. Drake pakt met One Dance (#6) en Too Good (#27) in totaal 49 punten. Justin Bieber weet vanaf nu het verschil weer te verkleinen. Met Cold Water (#1) en Let Me Love You (#23) scoort hij 58 punten, waarmee hij 9 punten weet in te lopen. Het verschil tussen Drake (de meest succesvolle artiest van 2016 tot nu toe) en Justin Bieber bedraagt nu nog 14 punten.

 

 

Meeste aantal weken op 1

Justin is bezig aan een indrukwekkend jaar. Van zijn 9 Top 40-hits kwamen er al 4 op nummer 1. Cold Water, deze week voor de derde week bovenaan de Top 40, brengt het totaal aantal weken van de 22-jarige zanger op 1 nu op 17. Daarmee evenaart hij Pharrell Williams en staat hij nu bij de 7 zangers die de Nederlandse hitlijst het langst aanvoerden. De koploper van deze lijst, Marco Borsato, lijkt voorlopig nog niet in te halen. Met zijn 14 nummer 1-hits kwam hij uit op 69 weken op 1.Stijgers 
In de top 10 vinden we deze week vier stijgers. Hotter Than Hell zorgt voor de tweede top 10-hit van Dua Lipa. De track gaat van 12 naar 10.  Een plek hoger staat Summer On You van Sam Feldt, Lucas & Steve en Wulf, dat van 13 naar 9 stijgt. Shawn Mendes gaat hard met Treat You Better. De 18-jarige Canadees stijgt van 10 naar 7. Tenslotte gaat Bailar van Deorro en Elvis Crespo weer omhoog: de twee gaan van 6 naar 4. De top 3 blijft onveranderd, met Can’t Stop The Feeling! van Justin Timberlake op 3, Perfect Strangers van Jonas Blue en JP Cooper op 2 en Cold Water dus op 1.