Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber stevig op 1

- Hitlijsten

 Daddy Yankee The Chainsmokers Luis Fonsi Ed Sheeran Justin Bieber Shawn Mendes
Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber stevig op 1

Voor de derde keer voeren Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber de Top 40 aan. De twee versies van Despacito blijven opnieuw de concurrentie voor.

Toen Despacito twee weken geleden op nummer 1 kwam is het je misschien ontgaan, maar Justin Bieber evenaarde op dat moment gewoon George Michael met 26 weken op nummer 1. Inmiddels is hij op de derde plek aangekomen als het gaat om acts met de meeste weken op nummer 1. The Beatles stonden 74 weken bovenaan de Top 40, Marco Borsato 69 weken en op plek 3 staat nu dus de Bieberbaas met 28 weken.Ondertussen rammelt hij ook aan de deur bij Rihanna als we kijken naar het meeste aantal weken in de top 3. Daar komt Justin Bieber nu op 58 weken, ééntje minder dan Rihanna.Opnieuw record
Net als vorige week staat de complete top 4 muurvast. Symphony van Clean Bandit en Zara Larsson staat op 4, It Ain’t Me van Kygo en Selena Gomez op 3 en Shape Of You van Ed Sheeran blijft opnieuw op de tweede plek plakken. Het levert de Britse superster opnieuw een record op.

Ed schuift deze week Adele aan de kant met het meeste aantal weken in de top 3, ooit. Shape Of You staat deze week namelijk voor de derde achtereenvolgende week op nummer 2, waarmee hij nu (dus) 18 weken in de top 3 staat. Daarmee overtreft Shape Of You de prestatie van Rolling In The Deep. In 2011 kwam die track op een totaal van 17 weken in de top 3 uit.Shawn Mendes knalt deze week de top 10 in met There’s Nothin’ Holding Me Back. Het nummer stijgt van 11 naar 7. Een plek daarvoor is er ook winst voor Ed Sheeran’s Galaway Girl, dat van 9 naar 8 gaat. Swalla van Jason Derulo, Nicki Minaj en Ty Dolla $ign gaat ook plek omhoog en komt deze week op 6 terecht. De laatste stijger van deze week is de hoogste binnenkomer van deze week. I’m The One van DJ Khaled, Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper en Lil’ Wayne lijkt wat afgeremd en staat deze week op 5.15 maanden in de Top 40
Ondertussen zijn The Chainsmokers bezig aan een opmerkelijke reeks. Zonder onderbreking staan ze nu dik 15 maanden in de Top 40. Sinds hun tweede hit, Roses, zijn ze niet weg geweest uit de Lijst der Lijsten. Via zes opeenvolgende hits komen The Chainsmokers nu bij tien artiesten die het zo lang en zonder onderbreking in de lijst stonden. Bruno Mars blijft de artiest met de langste adem – hij hield het 27 maanden vol in de Top 40, zonder vertrek.