Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber evenaren Las Ketchup

- Hitlijsten

 Justin Bieber Selena Gomez Lil Kleine Luis Fonsi Kygo Daddy Yankee
Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber evenaren Las Ketchup

Despacito van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber staat voor de negende week bovenaan de Top 40. Daarmee evenaart het nummer de prestatie van The Ketchup Song (Asereje) van Las Ketchup.

Die track, die naast Spaans ook een verzonnen taal en het Engels bevat, stond in 2002 eveneens 9 weken op nummer 1. In total stonden er in de historie van de Top 40 twaalf (deels) Spaanstalige hits op nummer 1.Uitgerekend The Biebs blijft proberen om het Despacito lastig te maken. The Beatles en Marco Borsato hebben het met 125 en 121 weken lang vol weten te houden op het erepodium van de Top 40. Inmiddels is er een nieuwe nummer 3, met Justin die nu ook met 2U in de top 3 is aangekomen – zijn achtste top 3-hit.69 weken
Deze week komt zijn totaal op 69 weken en daarmee evenaart hij het aantal weken van Madonna. Een belangrijk verschil: Madonna stond in 2008 voor het laatst in de top 3. Justin Bieber scoorde ‘pas’ in 2015 zijn eerste week in de top 3 en lijkt in een ongekend tempo door te gaan. Deze week weer +2 weken.

Vanaf deze week mag Justin zich ook voegen bij 22 artiesten die meer dan 100 weken in de top 10 van de Top 40 hebben gestaan. De 23-jarige Canadees schrijft via Despacito, 2U en I’m The One drie weken bij op zijn totaal dat nu op 102 weken komt.

Enrique is hofleverancier
Er gebeurt nog meer in de top 10 van deze week. Súbeme La Radio is de 64e (deels) Spaanstalige hit die de top 10 weet te bereiken. In de lijst van top 10-hits komen we Enrique met vijf top 10-noteringen tegen, waarmee hij qua Spaanse hits hofleverancier van de Top 40 is.Stijgers
Terwijl Loterij van Lil’ Kleine al in de Tipparade staat, stijgt de rapper met Krantenwijk nog lekker door. Deze week gaat hij van 10 naar 7. It Ain’t Me van Kygo en Selena Gomez leek op weg naar de uitgang, maar de track wordt nog steeds veel aangeklikt. Daardoor stijgt het nummer weer van 7 naar 6.