Global Top 40: Drake stevig in het zadel

- Hitlijsten

 Drake
Global Top 40: Drake stevig in het zadel

Voor de zesde achtereenvolgende week is God’s Plan (van Drake) de grootste hit in de Global Top 40.

Afgelopen week wist Psycho (van Post Malone en Ty Dolla $ign) een overtuigende aanval in te zetten op de zegetocht van God’s Plan. De single kwam toen van niets op nummer 2 maar blijft daar deze week zitten. Drie van de vijf grootste hits in de Global Top 40 zijn deze week Spaanstalig.

De Global Top 40 telt deze week twee binnenkomers. Daarbij weet X (van Nicky Jam en J. Balvin) een enorm sterke eerste week te noteren door direct de top 10 in te vliegen. In die top 10 keert Perfect (van Ed Sheeran) deze week ook weer terug. De Brit stond daar 20 weken onafgebroken maar moest vorige week een enorm verlies van tien plaatsen incasseren. Deze week weet Perfect weer wat terug te pakken en daarmee weer in het bovenste kwart van de lijst te verschijnen. Die andere van Sheeran, Shape Of You, stond 59 weken in de top 20 van de Global Top 40. Deze week incasseert de single, vorige week nog op nummer 14, een flinke tik en zakt daarmee nu naar de onderste helft van de lijst. Ook de grootste val in de lijst van deze week is voor Ed Sheeran; River, zijn samenwerking met Eminem, zakt naar de onderste helft van de lijst en doet dat zelfs als de snelste zakker in de Global Top 40.

Me Niego (van Reik, Ozuna en Wisin) kwam vorige week nog bescheiden binnen op nummer 35. Deze week schiet de track als snelste stijger naar het linkerrijtje van de Global Top 40 waarmee het één van de 8 stijgende noteringen is.

De complete Global Top 40 staat woensdagochtend online. Wanneer je hier inlogt kun je de lijst dinsdagavond al bekijken.