Global Top 40: Camila houdt stand

- Hitlijsten

 Camila Cabello
Global Top 40: Camila houdt stand

Afgelopen week wist Havana (van Camila Cabello en Young Thug) de leiding te pakken in de Global Top 40. Ook deze week voert het tweetal de wereldlijst aan.

Binnen de top 10 zien we Sam Smith profiteren van de release van zijn album The Thrill Of It All. De track die eind september wist binnen te komen op nummer 4 stijgt deze week weer naar een plek bij de beste 5. Na Mi Gente en Despacito krijgen we in de top 10 gezelschap van een derde Spaanstalige track via Criminal (van Natti Natasha en Ozuna). Dat Spaanstalige hits op dit moment succesvol zijn blijkt ook uit de snelste stijger van deze week; Perro Fiel (van Shakira en Nicky Jam) bereikt een nieuw hoogtepunt in de lijst en is de snelste stijger.

Minder goed vergaat het Taylor Swift in de lijst van deze week. Zowel Look What You Made Me Do als … Ready For It? zakken deze week. … Ready For It? is daarbij zelfs de snelste zakker. Toch is niet helemaal duidelijk of die daling zich komende week zal doorzetten na de release van haar Reputation-album, afgelopen vrijdag. Van dat album weet Call It What You Want deze week de Global Top 40 al te bereiken als binnenkomer op nummer 39.

De nieuwe Global Top 40 verschijnt woensdagochtend. Wil je dinsdagavond al een blik op de lijst werpen dan registreer je je hier.