Global Top 40: Ariana Grande hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Ariana Grande Clean Bandit
Global Top 40: Ariana Grande hoogste nieuwe

Met bijna 18% voorsprong op de nummer 2 is ook Despacito ook deze week de absolute nummer 1 van de wereld.

Daarmee staan Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber morgen voor de zesde week bovenaan de Global Top 40. De lijst van deze week telt drie nieuwe hits en een re-entry. Naar aanleiding van One Love Manchester weet Ariana Grande deze week de hoogste binnenkomer te pakken. Het nummer is afkomstig van haar tweede studioalbum My Everything en afgelopen weekeinde wist ze daarmee in het Verenigd Koninkrijk de tweede plaats te bereiken. Ook in onder meer Ierland, Italië, Zuid-Afrika en Indonesië weet het nummer opnieuw te scoren.


Naast de Spaanstalige nummer 1, Despacito, weet ook Me Enamoré! van Shakira winst te pakken. Waar de Colombiaanse vorige week binnen kwam op de laagst mogelijk plek in de Global Top 40 is ze deze week de snelste stijger.
Wisselend zijn de prestaties voor Clean Bandit. Symphony staat voor de zevende week bij de tien grootste hits ter wereld en weet deze week winst te pakken. Voor Rockabye is het succes echter voorbij. De hit, die eerder drie weken op nummer 2 in de Global Top 40 stond, is de snelste zakker.


Alle details van de nieuwste Global Top 40 zie je morgenavond vanaf 18.00 uur via top40.nl of via globaltop40.com.