Freaky Friday op 1 in Britse hitlijst

- Hitlijsten

 Chris Brown
Lil Dicky

Chris Brown kan een nummer 1-hit toevoegen nu Freaky Friday de eerste plaats van de Britse hitlijst heeft weten te bereiken.

In 2012 stond de Amerikaanse zanger al een weekje bovenaan de Britse hitlijst met Turn Up The Music. Datzelfde jaar kwam hij alleen met Don’t Wake Me Up alleen nog in de top 3. Met de hulp van Lil Dicky staat Brown nu opnieuw op nummer 1. De track dankt het succes vooral aan de clip die viral ging op internet.

Met Lil Dicky staat er voor het eerst in bijna tien jaar weer een komiek bovenaan de Britse hitlijst. Dat gebeurde in 2009 voor het laatst toen Peter Kay met zijn nummer voor Red Nose Day, The Official BBC Children In Need Medley. These Days (van Rudimental, Jess Glynne, Macklemore en Dan Caplen) zakt een plekje naar nummer 2. Waar halverwege de week This Is Me van Keala Settle nog kanshebber was op de eerste plaats kwam dat nummer uiteindelijk niet verder dan nummer 3.

The Weeknd verraste vorige week met zijn ep My Dear Melancholy. Van die ep is Call Out My Name met afstand de populairste track. Het nummer komt de Britse hitlijst binnen op nummer 7. Verder zijn er bovenin de lijst weinig verschuivingen en staat de snelste stijger met 17 plaatsen wist op nummer 49, Answerphone (van Banx & Ranx, Ella Eyre en Bane). Shawn Mendes, vorige week nog nieuw op nummer 30, zakt met Lost In Japan liefst 40 plaatsen omlaag. In My Blood, vorige week nieuw op nummer 13, levert 3 plaatsen in op nummer 16.

De enige track met een Nederlands tintje in de lijst is Like I Do van David Guetta, Martin Garrix en Brooks. Deze week levert die track 4 plaatsen in en zakt daarmee naar nummer 65.

(Foto: BSR Agency)