Ed Sheeran grijpt record in frisse top 10

- Hitlijsten

 Boef Selena Gomez Ed Sheeran Ty Dolla $ign Kygo Nicki Minaj Clean Bandit AJR Zara Larsson
Ed Sheeran grijpt record in frisse top 10

De top 10 van de Top 40 wordt dankzij twee tracks op zijn kop gezet. Maar het is Shape Of You van Ed Sheeran dat deze week opnieuw de Lijst der Lijsten domineert.

Shape Of You is de eerste hit in dik 52 jaar Top 40-geschiedenis die 14 weken op nummer 1 staat. De hit van de 26-jarige Brit kwam op 21 januari op nummer 1 en was sindsdien niet meer van die plek te krijgen. Daarmee schrijft Sheeran het vorige record, uit 2012, van Gusttavo Lima uit de boeken. De Braziliaan stond toen met Balada in totaal 13 weken op de eerste plaats.

Lees hier meer over Ed’s Top 40-record >>>Ondertussen moet de frustratie bij andere acts flink groeien. Al zes weken lang houden Kygo en Selena Gomez de tweede plek in handen, omdat ze niet kunnen tippen aan de overmacht van die roodharige Brit. Hun It Ain’t Me kruipt nu ook al langzaam omhoog in de recordlijstjes, want in de Top 40-geschiedenis waren er slechts 17 hits die meer dan 6 weken op nummer 2 stonden. In dat rijtje waren er slechts drie hits die ook niet (alsnog) op nummer 1 kwamen: Call Me Maybe (van Carly Rae Jepsen in 2012), Barbra Streisand (van Duck Sauce in 2010/2011) en You (van Judith in 2001).Criminele top 4
Voor Boef blijft het ook nog wachten op een kans op de nummer 1-positie. Habiba blijft deze week vastgeplakt op de derde plek. Heel anders gaat het bij de bandieten van Clean Bandit. Na hun nummer 1-hit Rockabye, stevent de Britse groep opnieuw op de top 3 af. Symphony (met Zara Larsson) vliegt deze week namelijk van 9 naar 4. Voor Clean Bandit is het de vijfde top 5-notering, net als voor Zara. AJR stijgt van 11 naar 7, met Weak. Voor de broertjes Met is het hun eerste hit bij de 10 populairste tracks van het land. Logisch, want het is ook hun eerste Top 40-hit.Jason sprint
Jason Derulo, Nicki Minaj en Ty Dolla $ign nemen ook een sprintje. Het trio gaat met Swalla van 14 naar 9, waardoor Jason nu op 4 top 10-hits komt. Daarbij kwam hij nooit verder dan de vijfde plek. Ook Nicki brengt haar totaal op 4 top 10-hits, maar zij stond met Starships al eens hoger dan Jason: op 4. Ty Dolla $ign is de enige van het trio die een nummer 1-hit op zijn naam schreef, maar dat deed hij wel met Fifth Harmony (Work From Home).