Dura meest gedraaid

- Hitlijsten

 Daddy Yankee
Daddy Yankee

De zomer is begonnen en ook op de radio is dat deze week te horen met Dura, de hit van Daddy Yankee, die de meest gedraaide track is.

De afgelopen vier weken hadden we steeds een andere nummer 1 in de Airplay Top 40. Na The Middle, Flames, On The Loose en Know You Better is dat deze week niet anders nu Dura (van Daddy Yankee) de eerste plek heeft overgenomen. Know You Better (van Fais) zakt een plekje naar nummer 2 waar One Kiss (van Calvin Harris en Dua Lipa) blijft zitten op 3. Ondertussen bereikt Remind Me To Forget (van Kygo en Miguel) in de 13e week de hoogste positie; na twee keer eerder op nummer 8 te hebben gestaan bereikt de track nu nummer 7.

Diezelfde Kygo leverde vorige week een nieuwe track af met Imagine Dragons: Born To Be Yours. Dat nummer, deze week de Dance Smash op Radio 538, lijkt komende week in de Airplay Top 40 te gaan komen. Deze week pakt de Amerikaanse band met hun vorige hit, Whatever It Takes, gewoon nog drie plaatsen winst en dat in de 37e week. De snelste stijger is deze week ook voor een track die al dik een half jaar veelvuldig te horen is; Dreamer (van Axwell & Ingrosso) klimt 9 plaatsen naar nummer 21. In omgekeerde richting moeten Pray For Me (van The Weeknd en Kendrick Lamar) en Reggaetón Lento (van CNCO en Little Mix) het grootste verlies pakken.

Martin Garrix en Khalid zijn op nummer 23 de hoogste van vier binnenkomers met Ocean.

De complete Airplay Top 40 check je hier en bekijk je in onze playlist op YouTube

1 ( 5) DURA- daddy yankee

21 (30) DREAMER- axwell /\ ingrosso

23 (--) OCEAN- martin garrix feat. khalid

37 (--) SPACE FOR TWO- mr probz

39 (--) YOU LET ME WALK ALONE- michael schulte

40 (--) LA CINTURA- alvaro soler