Drake, Wizkid en Kyla steviger op 1

- Hitlijsten

 Drake Wizkid Kyla Justin Timberlake Fais Afrojack Mike Posner Calvin Harris Rihanna

Opnieuw hebben Drake, Wizkid en Kyla met One Dance de koppositie verstevigd. Het verschil met de nummer 2, Hey van Fais en Afrojack, is voor de tweede week op rij groter geworden. Dat betekent dat de track van het drietal opnieuw een stip krijgt.

Daarnaast lijkt het nog wel even te duren, voordat One Dance van de nummer 1-positie wordt verstoten. Er lijken deze week nog nauwelijks kapers op de kust, maar misschien dat This Is What You Came For van Calvin Harris en Rihanna voor gevaar kan zorgen. De track knalt van 12 naar 4.

RiRi weer in de top 10
Het is de 26ste top 10-hit voor Rihanna. Niet heel bijzonder, want vijf artiesten stonden met nóg meer hits bij de 10 populairste tracks van ons land. Wel bijzonder, is het aantal weken dat de zangeres daarmee in de top 10 heeft gestaan. Deze week tikt Rihanna namelijk de 200 weken aan en evenaart ze het aantal weken dat The Beatles en Madonna in het bovenste kwart van de Top 40 hebben gestaan. Slechts één artiest stond nog langer in de top 10: Marco Borsato wist in totaal 203 weken in de top 10 te verblijven.Justin stijgt
Ook Justin Timberlake knalt deze week omhoog. The President of Pop stijgt met Can’t Stop The Feeling! maar liefst 16 plaatsen en komt op nummer 10 terecht. Daarmee staat het nummer nu al hoger dan Justin’s classics Take Back The Night en Love Never Felt So Good (met Michael Jackson). In de Verenigde Staten kwam de track direct binnen op nummer 1. Wie weet, kan de superster volgende week ook in Nederland voor een verrassing zorgen.Mike in de top 100
I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix) van Mike Posner weet het nu ook een plekje te krijgen bij de 100 grootste hits ooit. De hit van Mike Posner komt daarin op nummer 85 terecht en drukt de nummer 1-hit van André Hazes en Gerard Joling, Blijf Bij Mij (2007) buiten de top 100. Deze week zakt de ex-nummer 1 een plekje, naar nummer 5.