Despacito evenaart record Shape Of You

- Hitlijsten

 Willy William Rihanna J Balvin DJ Khaled Bryson Tiller William Singe Luis Fonsi Imagine Dragons Jonas Blue David Guetta Daddy Yankee Justin Bieber
Despacito evenaart record Shape Of You

Nog een week en dan weten of Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee het langst op nummer 1 komen te staan. Deze week evenaart het duo het record van Ed Sheeran.

Dat record werd nog maar een aantal maanden geleden gezet. Het is daarom bijzonder dat Despacito dit nu al weet te evenaren. Over een week kan Despacito de langstzittende nummer 1-hit uit de geschiedenis van de Top 40 worden. En natuurlijk heeft de remix met Justin Bieber daar ook aan bijgedragen. Dat betekent dat ook hij het record op zijn naam krijgt.Dan moet het nummer wel de aanvallen van de concurrentie afslaan. Mama van Jonas Blue en William Singe gaat deze week van 4 naar 2 en Mi Gente van Willy William en J. Balvin knalt van 10 naar 5. Vooral die laatste gaat hard bij streamingdiensten en bovendien neemt de airplay van de track toe.In de top 10 zijn er verder nog twee tracks die omhoog gaan: Thunder van Imagine Dragons (van 9 naar 8) en Wild Thoughts van DJ Khaled, Rihanna en Bryson Tiller. De top 3 wordt deze week gecomplementeerd door More Than You Know van Axwell en Ingrosso.2U van David Guetta en Justin Bieber verlaat die juist en valt van 2 naar 4. Een schrale troost: Guetta is The Beatles voorbij in de lijst van succesvolste Top 40-artiesten aller tijden. De Franse dj en producer wist in zijn loopbaan meer punten te vergaren dan The Fab Four.