Top 40: David Guetta hoogste nieuwe met 38e hit

- Hitlijsten

 David Guetta Afrojack Charli XCX Clean Bandit Julia Michaels French Montana
David Guetta hoogste nieuwe met 38e hit

Dirty Sexy Money van David Guetta, Afrojack, Charli XCX en French Montana is deze week de hoogste van twee nieuwe binnenkomers in de Media Markt Top 40.

32. DIRTY $EXY MONEY – David Guetta & Afrojack feat. Charli XCX & French Montana
Vorige maand moest David Guetta nog genoegen nemen met een zevende plek in de DJ Mag Top 100, maar afgelopen weekend nam hij revanche. Op de MTV European Music Awards werd Guetta gekroond tot beste dj. Met die prestatie troefde hij Martin Garrix, Major Lazer, Calvin Harris en The Chainsmokers af. Dirty $exy Money is de 38ste Top 40-notering voor de 50-jarige Fransman. Van die 38 hits zijn er maar twee van David Guetta solo: Just A Little More Love en Love, Don’t Let Me Go, allebei uit 2002. Ook Dirty $exy Money is dus weer een samenwerking, om precies te zijn met een heel rijtje bekende namen. Afrojack, Charli XCX en French Montana doen mee. Radio 538 koos Dirty $exy Money als Alarmschijf.


36. I MISS YOU – Clean Bandit feat. Julia Michaels
Als je wel eens meespeelt met een popquiz zou dit zomaar een vraag kunnen zijn die je binnenkort tegenkomt: “wat hebben Jess Glynne, Anne-Marie, Zara Larsson en Julia Michaels met elkaar gemeen?” Het antwoord? Ze zijn alle vier te horen op een hit van Clean Bandit. Het Britse trio brak ruim drie jaar geleden door met de nummer 1-hit Rather Be, waarop je Jess Glynne hoort, en ook de samenwerkingen met Sharna Bass (Extraordinary), Louisa Johnson (Tears), Anne-Marie en Sean Paul (Rockabye) en Zara Larsson (Symphony) deden het goed in de Top 40. Aan dat rijtje wordt nu I Miss You toegevoegd. Zangeres is deze keer dus de Amerikaanse Julia Michaels, die je kent van de hits Carry Me (met Kygo) en Issues.