Coming Home terug in Tipparade

- Hitlijsten

 Boef Bizzey Conor Maynard Kris Kross Amsterdam Wiz Khalifa Dimitri Vegas & Like Mike Nielson Sheppard Famke Louise
Sheppard

Een bijzonderheid in de Tipparade van deze week met de terugkeer van Sheppard als hoogste binnenkomer.

Afgelopen week was Let Me Live (van Rudimental, Major Lazer, Anne-Marie en Mr Eazi) nieuw binnen op nummer 30. De Alarmschijf van deze week kan daardoor de grootst mogelijke sprong in de Tipparade maken door direct naar de eerste plaats te vliegen. De laatste keer dat we die sprong zagen was op 25 maart 2017 toen Symphony (van Clean Bandit en Zara Larsson) op nummer 1 belandde.

21 (RE) COMING HOME- sheppard
Het is voor de 316e keer dat een nummer terugkeert in de Tipparade. Dat gebeurde voor het laatst in april van 2017 met Love On The Brain van Rihanna, toen in de vierde week. Sheppard verliet eerder dit jaar met Coming Home na 9 weken de Tipparade. Een terugkeer in de tiende week is bijzonder, want dat gebeurde pas twee keer eerder. In 1990 kwamen de Rolling Stones met Paint It Black in de elfde week terug in de Tipparade nadat twee weken eerder ook Steppenwolf met Born To Be Wild in de tiende week terug kwam in de lijst.
Coming Home van Sheppard wordt veelvuldig gedraaid op de Nederlandse radio en staat vooral ook in de belangstelling omdat het wordt gebruikt bij de uitzendingen van het WK Voetbal.

26 (--) DRAMA- bizzey & boef
Bizzey slingerde met Ja! en Ze Willen Mee twee hits de Top 40 in. Die eerste werd meteen zijn grootste succes en stond vier weken op de vijfde plaats waar Ze Willen Mee tot nummer 14 kwam. Ook Boef stond dit jaar met twee hits in de Top 40: Slow Down en Draai Het Om, waar die beide tracks niet verder dan nummer 18 wisten te komen. De twee hebben voor hun nieuwste track de handen ineengeslagen.

27 (--) WHENEVER- kris kross amsterdam x the boy next door (feat. conor maynard)
In 2002 stond Shakira met Whenever Whatever negen weken op de eerste plaats. Zowel Kris Kross Amsterdam als ook The Boy Next Door hebben wat ervaringen met remakes van eerdere hits. Sex zette Kris Kross Amsterdam in 2016 op nummer 2 waar La Colegiala vorig jaar op nummer 5 wist te komen. Conor Maynard, die zijn stem leende aan Whenever, kwam tot twee keer toe niet verder dan de 15e plaats.

28 (--) SLANGEN- famke louise
In maart van dit jaar maakte Famke Louise via haar samenwerking met Ronnie Flex op Fan haar Top 40-debuut. De opvolgers High en Zonder Jou wisten het niet tot de Tipparade te schoppen maar deze week zien we de 19-jarige zangeres weer in de lijst van kanshebbers verschijnen. Zelf noemde Famke het een Op Me Monnie 2.0; een nummer voor sterke jonge meiden die gewoon hun ding willen doen en schijt hebben aan de mening van misgunners, aldus Famke op Instagram.

29 (--) WHEN I GROW UP- dimitri vegas & like mike ft. wiz khalifa
Het heeft er alle schijn van dat Dimitri Vegas en Like Mike een andere koers aan het varen zijn. Dit jaar stonden ze met rappers als Ronnie Flex, Ali B en Ali B in de Top 40 met Slow Down, dat hun grootste Top 40-succes werd. Vorige maand was daar een collab met Gucci Mane en voor hun nieuwste track hebben ze via Wiz Khalifa opnieuw een succesvolle Amerikaanse rapper weten te strikken.

30 (--) DOEN, DURVEN OF DE WAARHEID- nielson
Nielson trapte de zomer van 2018 af met op 21 juni de release van zijn nieuwste single: Doen, Durven Of De Waarheid. Na Diamant, dat eerder dit jaar 7 weken in de Top 40 stond, is het de tweede track van zijn nieuwe en derde album dat op 21 september moet verschijnen.

De complete Tipparade check je hier.

(Foto: BSR Agency)