Clean Bandit scoort laatste nummer 1-hit van 2016

- Hitlijsten

 Clean Bandit Sean Paul ((JAM)) Anne-Marie Justin Bieber DJ Snake Calum Scott Gavin James The Weeknd Daft Punk James Arthur
Clean Bandit scoort laatste nummer 1-hit van 2016

Rockabye is voor de derde week de nummer 1 in de Top 40 en het is meteen ook de laatste nummer 1-hit van 2016. Inmiddels stoomt de groep ook op in het lijstje van Britse groepen dat het langst de Nederlandse hitlijst wist aan te voeren.

Met een totaal van 14 weken op nummer 1 evenaart Clean Bandit deze week The Bee Gees en moeten ze The Beatles, The Rolling Stones, UB40 en The Kinks nog voor zich dulden. Volgende week komen ze mogelijk (al) op gelijke hoogte met UB40 en The Kinks en dan staan er nog slechts twee echt legendarische groepen boven de groep...The Biebs blijft maar gaan
Let Me Love You van DJ Snake en Justin Bieber heeft een plek gekregen bij de 100 grootste hits die ons land ooit heeft gekend. Voor Justin Bieber is dat inmiddels zijn vierde succes in dat lijstje van 100. Eerder kwamen ook Sorry (nummer 73), Love Yourself (nummer 78) en What Do You Mean (nummer 86) in de top 100 aller tijden.DJ Snake had vorig jaar al een plek in die top 100 gekregen. Lean On werd in 2015 een monsterhit en staat nu op nummer 6 in het overzicht van 52 jaar Top 40. Door het succes van Let Me Love You, dat nu naar nummer 98 stijgt, valt Take Me To Church (van Hozier) buiten het lijstje van de grootste 100 hits.

Top 10
In de top 10 zijn er deze week een aantal wijzigingen. Calum Scott staat daar nu voor het eerst in, met zijn succesvolle track Dancing On My Own. Het nummer gaat van 11 naar 9. Nervous (The Ooh Song) van Gavin James gaat van 9 naar 8 en I Feel It Coming van The Weeknd en Daft Punk gaat de top 3 in: de track gaat van 6 naar 3. Nummer 2 blijft Say You Won;t Let Go van James Arthur.