Bløf pakt Belgische nummer 1

- Hitlijsten

 Bløf Geike Arnaert
Bløf pakt Belgische nummer 1

Deze week is Zoutelande, de samenwerking tussen Geike Arnaert en Bløf er in geslaagd de eerste plaats te bereiken in de Vlaamse hitlijst.

Zoutelande wist een andere Belgisch-Nederlandse combinatie van de eerste plek van de Ultratop 50 te verdrijven: Crazy van Lost Frequencies en Zonderling. Die track stond de afgelopen vijf weken op nummer 1 bij onze zuiderburen.

Het is voor Geike niet alleen haar tweede solo-hit in Vlaanderen maar ook meteen haar tweede nummer 1-hit nadat ze eind 2008 met Tom Helsen de single Home op nummer 1 bracht. Arnaert stond ook met Hooverphonic in de Ultratop 50 genoteerd. Met rapper Andy Sierens nam ze het nummer Mijn Leven op. Die single kwam, twee maanden na zijn overlijden op 16 december 2008, voor twee weken op nummer 1.

Bløf is de 27e Nederlandse act die in de Ultratop 50 een nummer 1-hit weet te scoren. Slechts drie Nederlandse acts scoorden vaker een nummer 1-hit: Marco Borsato (4 keer), Vengaboys (2 keer) en Frans Bauer (2 keer). Bauer deed dat beide keren overigens ook in een Nederlands-Belgische combinatie met Laura Lynn.

Onder de 27 acts is er één artiest met een Belgische nummer 1-hit die in ons land nog nooit in de Top 40 heeft gestaan: Ummet Ozcan. In 2015 stond zijn samenwerking met Dimitri Vegas & Like Mike, The Hum, in België op de eerste plek.

In ons land hebben nu tien Belgische acts de eerste plaats weten te bereiken. Geike Arnaert is in die rij de eerste zangeres. Geen enkele Belgische act scoorde in ruim 53 jaar Top 40-historie twee keer een nummer 1-hit. Met een totaal van 8 weken stond Stromae (met Alors On Danse) de meeste weken op nummer 1. Wanneer Zoutelande komende week opnieuw op nummer 1 staat dan evenaart Geike Arnaert die prestatie.

(Foto: BSR Agency)