Bijzonder record voor Future

- Hitlijsten

 Future
Bijzonder record voor Future

Rapper Future zet komend weekeinde een bijzonder record op zijn naam in de Amerikaanse albumlijst.

Future komt in de nieuwste Billboard 200 opnieuw van niets op 1 terecht met zijn album HNXRXX. Een bijzondere prestatie want een week eerder kwam zijn album FUTURE ook nieuw binnen op nummer 1. Daarmee is de rapper, geboren als Nayvadius DeMun Wilburn, de eerste artiest in de bijna 61-jarige geschiedenis van de albumlijst die twee weken achter elkaar nieuw op nummer 1 staat.

Het is niet het enige record dat Future in de Verenigde Staten weet te boeken. Hij is namelijk ook de eerste solo-artiest die zichzelf weet op te volgen bovenaan de albumlijst. Wel wisten Peter Paul & Mary, The Beatles, Herb Alpert & The Tijuana Brass, The Monkees en Simon & Garfunkel zichzelf te vervangen bovenaan de hitlijst, waar Simon & Garfunkel de laatste zichzelf vervangende act op 1 was in 1968.

Komende week staat HNDRXX op 1 en zakt FUTURE naar nummer 2, waarmee hij de eerste twee plaatsen bezet. Dat gebeurde in de geschiedenis van de albumlijst met acht andere acts en vorig jaar nog met Prince die met The Very Best Of Prince op 1 stond en met Purple Rain op 2.