Airplay Top 40: veel Kerst

- Hitlijsten

 Wham!
Airplay Top 40: veel Kerst

Dat het bijna Kerst is zal niemand ontgaan zijn. Ook de Nederlandse radio heeft de rotatielijsten weer flink gevuld, zo blijkt in de nieuwe Airplay Top 40.

Bovenin verdwijnen zowel What About Us (van P!nk) en Perfect (van Ed Sheeran) als sneeuw voor de zon terwijl Wolves (van Selena Gomez en Marshmello) en Too Good At Goodbyes (van Sam Smith) voor het eerst in de top 10 van de Airplay Top 40 komen. Wolves is daarbij ook nog eens de snelste stijger in de nieuwe lijst. Unknown (To You) van Jacob Banks geeft het zwaar. Na twee weken geleden te hebben gepiekt op nummer 14 is het deze week de snelste zakker in de lijst.

Homesick van Dua Lipa was vorige week de Alarmschijf en is de hoogste binnenkomer in de lijst. De hit van de 22-jarige Britse wordt qua actuele hits vergezeld door Breathe (van Jax Jones en Ina Wroldsen). Negen van de in totaal elf binnenkomers dragen het label Kerst en van die rij hits is Last Christmas (van Wham!) deze week de meest succesvolle.

De complete Airplay Top 40 check je dinsdagochtend op top40.nl. Wil je maandagavond al een blik op de lijst werpen dan klik je hier.