Airplay Top 40: Échame La Culpa terug op 1

- Hitlijsten

 Demi Lovato Luis Fonsi Wulf
Airplay Top 40: Échame La Culpa terug op 1

Nadat Luis Fonsi en Demi Lovato afgelopen week een plek moesten inleveren klimmen ze deze week met hun Échame La Culpa terug naar de eerste plaats.

Vorige week werd All Things Under The Sun van Wulf de nummer 1 in de Airplay Top 40. De Nederlander moet die plek echter nu al weer inleveren aan Luis Fonsi en Demi Lovato die met hun Échame La Culpa afgelopen week het vaakst gedraaid werden op de Nederlandse radio. Ook Dreamer (van Axwell & Ingrosso) weet de track van Wulf te overtreffen. Dreamer, nu de nummer 2, stond in de afgelopen 18 weken nog niet zo hoog in de lijst.

De voormalige nummer 1 uit de Media Markt Top 40, Friends van Marshmello en Anne Marie, bereikt voor het eerst de top 10 van de Airplay Top 40 ten koste van Homesick (van Dua Lipa) die deze week buiten die top 10 valt. Ondertussen krabbelt diezelfde Dua Lipa met haar volgende hit, IDGAF, iedere week een plekje verder omhoog. Naast Homesick en IDGAF is ze ook te horen op de nieuwe track van Calvin Harris, de huidige nummer 1 in de Media Markt Top 40, One Kiss die deze week een plekje winst pakt in de airplay-lijst.

Het is relatief rustig in de Airplay Top 40 die deze week geen nieuwe binnenkomers heeft. Wel keert OK van Ilse DeLange terug in de lijst. Die stond eind vorige maand één week in de Airplay Top 40 op nummer 39. De snelste stijger in de lijst is een ‘oudje’ met Reggaetón Lento (van CNCO en Little Mix). De hit van de samengestelde groep stond begin december op nummer 2 in de Airplay Top 40 en verliet eind vorige maand de lijst. Na vorige week terug te keren in de lijst is het nu zelfs de snelste stijger en staat Reggaetón Lento zelfs op de hoogste positie sinds half februari. Met 9 plaatsen verlies is All Falls Down (van Alan Walker, Noah Cyrus en Digital Farm Animals) de snelste zakker.

De complete Airplay Top 40 staat dinsdag online op top40.nl. Wil je maandagavond al een blik op de lijst werpen dan registreer je je hier.

(Foto: YouTube)