Airplay Top 40: Échame La Culpa op 1

- Hitlijsten

 Luis Fonsi Demi Lovato
Luis Fonsi - Demi Lovato

Na één week heeft Beautiful Trauma van P!nk al weer afscheid genomen van de eerste plek van de Airplay Top 40.

Begin maart stond Échame La Culpa (van Luis Fonsi en Demi Lovato) al op nummer 2 in de lijst van meest gedraaide hits op de Nederlandse Radio. De vijf volgende weken stond het Spaanstalige nummer echter niet meer in de top 3. Tot deze week want Fonsi en Lovato zijn nu de meest gedraaide hit op de radio. Ondertussen bereikt ook All Things Under The Sun (van Wulf) het erepodium van de Airplay Top 40.

Waar het de afgelopen maanden eigenlijk afgelopen leek te zijn voor Feel It Still (van Portugal.The Man) maar deze week komt de hit, in de 22e week Top 40, weer rap omhoog. Daarmee komt de band op een plek waar ze de afgelopen 8 weken niet meer in de buurt zijn geweest.

Miss You (van Louis Tomlinson) kwam begin februari even een weekje kijken op nummer 40 in de airplaylijst. Afgelopen week keerde de track van de One Direction-zanger voorzichtig terug op nummer 34 en deze week komt Louis zelfs in het linkerrijtje terecht als snelste stijger.

De hoogste binnenkomer in de lijst is deze week een terugkerende hit; Pray For Me (van The Weeknd en Kendrick Lamar) stond in de eerste week op nummer 28 maar stond in de drie volgende weken lager in de lijst. Deze week overtreft Pray For Me alle eerdere resultaten. In My Blood (van Shawn Mendes) is daaronder de hoogste nieuwe. Voor Wolves (van Selena Gomez en Marshmello) is het radioavontuur na 21 weken lijst bijna voorbij; de track is deze week de snelste zakker.

Dinsdagochtend staat de complete Airplay Top 40 op top40.nl. Wil je maandagavond de lijst al zien dan klik je hier.