Coverafbeelding Guus Meeuwis - Genoten
  • Statistieken
  •   7 wkn Tipparade
  •   2007

Artiestinformatie

Geboortedatum   23-03-1972
Land   Nederland

Een romantisch weekeinde met vriendin Valerie in het Belgische Brugge vormt de basis voor Het Is Een Nacht, waarmee Guus Meeuwis in 1994 het eerste Studentensongfestival wint. Zijn begeleidingsband wordt vernoemd naar zijn lievelingscafé Vagant en nog geen jaar later staat het nummer voor zeven weken bovenaan de Top 40. Ook de opvolger, Per Spoor (Kedeng Kedeng) staat in het vroege voorjaar van 1996 op nummer 1, vrij snel gevolgd door het debuutalbum Verbazing.

Na het derde album, 1 Voor Allen, stopt Vagant en gaat Meeuwis met enkele leden (waaronder zijn broer Marc) verder. Van het album Guus Meeuwis krijgt Brabant het stempel ‘onofficiëel Brabants volkslied’. Dat nummer bleef in 2003 steken in de Tipparade.

In 2004 zingt hij bij de uitvaartplechtigheid van André Hazes in de Amsterdam ArenA het nummer Geef Mij Je Angst, dat eerder al als B-kant was verschenen op de single Ik Wil Je (een Tipparade-notering). Geef Mij Je Angst wordt de derde nummer 1-hit voor Meeuwis. De single is dusdanig succesvol dat het uitgroeit tot zijn grootste hit in de Top 40. In het Philips Stadion geeft hij drie uitverkochte concerten, de start van een succesvolle reeks onder de noemer Groots Met Een Zachte G.

In 2007 staat de zanger met Tranen Gelachen op nummer 1.

Begin mei 2014 geeft Meeuwis een concert op Texel onder de noemer Groots Overzee. Daar laat Meeuwis een nieuw nummer, Zonder Jou, horen dat later die maand als nieuwe track verschijnt.

In 2015 zingt Guus Meeuwis het nummer Jij Bent De Liefde, geschreven door Kenny B. Het tweetal brengt het nummer ook samen tijdens de Groots-concerten in Eindhoven. Die concertreeks bestaat op dat moment 10 jaar.

In het najaar verschijnt een nieuw album, Morgen, waarmee de zanger het jubileumjaar rond het 20-jarig artiestenbestaan afsluit. Van dat album worden Dankjewel en Kus Van Mij de singles die nadrukkelijk onder de aandacht komen.


Eind januari 2016 wordt bekend gemaakt dat Guus Meeuwis coach zal zijn in het zevende seizoen van The Voice Of Holland. Op dat moment vervangt hij Marco Borsato die zijn stoel ter beschikking stelt. In december neemt hij zijn Groots Met Een Zachte G voor een winter-editie mee naar Amsterdam. Met Diggy Dex maakt hij een muzikaal jaaroverzicht met het nummer Tabee. In het voorjaar van 2018 verschijnt zijn elfde album, Geluk, met daarop onder meer de singles Je Staat Niet Alleen en Je Moet Het Voelen.

Tijdens een vakantie in Portugal hoort Guus Meeuwis het nummer Oquelávai van D.A.M.A. In het voorjaar van 2019 is de Nederlandstalige versie van dat nummer, Kom We Gaan, zijn volgende single. In november verschijnt er via Nooit Meer Verliefd een samenwerking met Sunnery James en Ryan Marciano waarna hij in 2020 zijn debuut hit uit 1995 laat vermaken tot Nacht in een samenwerking met Kraantje Pappie. In de zomer verschijnen er met Was Jij Maar Hier en Echte Mannen daarna weer solonummers.

Songtekst

Zal ik nog wat drinken of niet
Zou ik kunnen slapen of niet
Kan ik je nog bellen of niet
en durf ik te vertellen of niet.
Voor ik verder ga,
en dat je me vergeet
Wil ik dat je weet,

Ik heb genoten, genoten,
van jouw liefde, je vriendschap
en van jou
ik heb genoten, genoten,
ik heb genoten van jouw liefde,
genoten van jouw vriendschap
en van jou.

Twijfel niet meer als ik je zie
Ik zeg hoe mooi ik vind wat ik zie
verberg niet meer hoe ik je zie
en met mijn ogen dicht, ik zie
en voor ik verder ga
en dat je me vergeet,
wil ik dat je weet

Ik heb genoten, genoten
van jouw liefde, je vriendschap en van jou
ik heb genoten, genoten
ik heb genoten van jouw liefde, genoten van jouw vriendschap en van jou

Voor ik verder ga en dat je me vergeet, wil ik dat je weet

Ik heb genoten, genoten
van jouw liefde, je vriendschap en van jou
ik heb genoten, genoten
ik heb genoten van jouw liefde, genoten van jouw vriendschap en van jou
ik heb genoten van jouw liefde, genoten van jouw vriendschap en van jou.

Ik heb genoten
Ik heb genoten
Genoten van liefde
Genoten van jou vriendschap
en van jou

Voor ik verder ga
wil ik dat je weet
Ik heb genoten, genoten
van jouw liefde, vriendschap en van jou
Ik heb genoten, genoten
Ik heb genoten

Genoten van jouw liefde
genoten van jouw vriendschap
en van van jou

Songinformatie

ArtiestGuus Meeuwis
Lengte 03:32
Platenlabel EMI

Positieverloop