Pinkpop: dag 2 in beeld

- Concerten

 Krezip J Balvin Armin Van Buuren Marco Borsato Lenny Kravitz The Kooks Kraantje Pappie
Krezip

Dag 2 van Pinkpop stond in het teken van de comeback van Krezip en natuurlijk de afsluitende show van Armin van Buuren. Maar er was meer. Wij zetten de hoogtepunten op een rijtje.

Kraantje Pappie heeft intussen genoeg hits om ook de grote festivalweide van Pinkpop in beweging te krijgen. De rapper zorgde voor een zonnig feestje.

Pinkpop: dag 2 in beeld
Pinkpop: dag 2 in beeld

Krezip is niet weggeweest
Krezip was even weg, maar daar merkte je tijdens hun optreden helemaal niets van. Nummer 1-hit I Would Stay zorgde opnieuw voor een massaal meezingend veld en voor kippenvel bij menig bezoeker. Ook leuk: de nieuwe tracks van de groep gingen er ook als zoete koek in bij het publiek.

Pinkpop: dag 2 in beeld
Pinkpop: dag 2 in beeld
Pinkpop: dag 2 in beeld

Springen bij The Kooks
Ook al hebben ze al een tijdje niet meer in de Top 40 gestaan, toch blijft een optreden van The Kooks een feestje. Niet in de laatste plaats door de dromerige frontman Luke Pritchard. En laten we die heerlijk springere nummers niet vergeten.

Pinkpop: dag 2 in beeld
Pinkpop: dag 2 in beeld
Pinkpop: dag 2 in beeld

Au/Ra maakt indruk
Ze zong op Darkside van Alan Walker en op Pinkpop liet ze zien dat er nog veel meer aan zit te komen. Au/Ra heeft een geheel eigen sound, die misschien even wennen is. Maar zingen kan ze en daarmee pakte ze het publiek in.

Pinkpop: dag 2 in beeld

Lenny Kravitz
Oude rockers roesten niet. Top 40-veteraan Lenny Kravitz weet altijd kwaliteit te bieden. Al zijn nummers zing je van begin tot het eind mee. En dat was precies wat er ook op Pinkpop gebeurde.

J Balvin laat Pinkpop swingen
Een festival op stelten zetten? Laat dat maar aan J Balvin over! Met zijn broeiierige nummers was hij de soundtrack voor een plakkerige dag.

Armin als knallende afsluiter
Armin van Buuren sloot de zondag van Pinkpop knallend af, met een verrassende show. Ook zorgde hij voor het debuut van Marco Borsato in Landgraaf, want natuurlijk moest Hoe Het Danst gebracht worden. Davina Michelle mocht daardoor voor de tweede keer aantreden op het festival.

Foto's: BSR Agency / Instagram