De Jeugd van Tegenwoordig zet show vol gekkigheid neer in het Olympisch stadion!

- Concerten

 De Jeugd Van Tegenwoordig olympisch stadion 1000ste show
De Jeugd van Tegenwoordig 2019

Willie Wartaal, Vieze Fur, Faberyayo en Bas Bron, we hebben het hier natuurlijk over De Jeugd van Tegenwoordig. 14 jaar na hun doorbraak met Watskeburt?!, stonden de mannen gisterenavond in het Olympisch stadion met hun 1000ste show. En als er op het Olympisch stadion een dak zat, dan was die er gisteren zeker afgevlogen!

Code oranje?!
Wat Keburt daar nou? Code oranje hadden we begin juni toch even niet zien aankomen. Maar niets bleek minder waar en dat zorgde er helaas voor dat de avond er een stukje anders uitzag. In plaats van 17:00 gingen de deuren pas om 19:30 open, wat zorgde voor één grote natte verstopping van mensen bij de ingang. Dit betekende geen Willy Party, Burning Fik: Gotu Jim, Suilju, Baby Boys of Sjaak, maar wel evengoed een swingende Peter Beense. Die met zijn vibrato het hele stadion aan het schreeuwen en dansen kreeg.

Lekker gefixt
Toen het om kwart voor negen eindelijk tijd en zo goed als droog was, kwamen de mannen met regenponcho en al springend het podium op en brak de lucht langzaam weer open. De vuren worden aan weerzijde van het podium ontstoken en de show kan beginnen! “Hebben we dat goed gefikst of niet?”, zegt Vieze Fur, wanneer hij naar de lucht wijst. En vanaf het moment dat Een Barkie wordt ingezet weten we dat het goed zit, iedereen heeft er zin in!

Meer of minder moshpits?
“Amsterdam, gaan we gek doen?”, vraagt Willie Wartaal, natuurlijk geheel overbodig. Alle 20.000 man zijn hier tenslotte om ieder woord mee te rappen en volledig uit hun plaat te gaan. Dit was trouwens niet de enige overbodige vraag van Wartaal, want wanneer hij vroeg: “Willen jullie meer of minder moshpits?” ging de cirkel open om voor de rest van de avond rond te spinnen met de nodige bierdouches en mensen op de vloer.

Show vol gekkigheid
Niet alleen kwamen er blazers mee, maar ook een gehele drumband met dirigent ervoor. Iets dat je niet zo vaak ziet bij een rapformatie. Maar het viel goed in de smaak en maakte de show nog net even wat specialer! Naast dat de drummers over een slurf door het publiek liepen, grepen de mannen zelf ook even goed de kans om lekker te gaan crowdsurfen.

Lijp, lijper, lijpst
En wanneer het einde nadert en er nog maar drie nummertjes over zijn, zetten de heren sterrenstof in en wordt het publiek voor zover mogelijk nog lijper. De pit lijkt niet meer dicht te gaan en we sluiten de duizendste show geheel toepasselijk af met vuurwerk. Wat was dit een feestje!

Check hier De Jeugd van Tegenwoordigs track Ik Kwam Haar Tegen In De Moshpit!

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!