Matt Simons naar Vrienden Van Amstel

- Concerten

 Matt Simons Racoon
Matt Simons naar Vrienden Van Amstel

De 19e reeks van de Vrienden van Amstel Live heeft een primeur via Matt Simons.

Voor het eerst in de geschiedenis van het evenement staat er bij de concerten ook een internationale artiest op het podium. Die eer valt ten deel aan Matt Simons, die ons land een warm hart toe draagt. De zanger brak door in ons land nadat zijn With You werd gebruikt in Goede Tijden Slechte Tijden. Afgelopen jaar scoorde hij met Catch & Release een enorme hit in de Top 40. Daarna deed hij al een Nederlandse samenwerking met Marco Borsato via een nieuwe versie van Breng Me Naar Het Water, origineel van de 29-jarige Amerikaanse zanger.


Woensdag werd ook duidelijk dat Racoon op het podium in Ahoy zal staan, zo meldde PZC.  De Zeeuwse band zal op een hoogte van 25 meter hun optreden beginnen en een duet doen met Matt Simons. De band en Simons werkten al eerder samen toen hij in het voorprogramma stond van de band.


Donderdag ging de kaartverkoop voor de 14 shows van de jubileumreeks in 2018 ook van start. De organisatie verwacht dan 190.000 bezoekers, 65.000 meer dan het aantal dat dit jaar de Vrienden Van Amstel bezoekt.