Laatste grote tour voor Status Quo

- Concerten

 Status Quo

Status Quo heeft maandag bekend gemaakt dat ze dit jaar voor het laatst op tournee zullen gaan met hun elektrische set. Daarna gaan de versterkers en stroomkabels definitief het magazijn in.

“We hebben altijd gedacht dat we wel een rood licht zouden zien als we moesten stoppen. Een concert begint nu fysiek pijn te doen. Het is zwaar om het energie-niveau vast te houden en als we dat niet kunnen is het geen Quo-show. Dus vinden we dat we niet door moeten gaan. Dit is dus zeker het einde van ons leven onderweg met een elektrisch optreden, maar in dit tempo kunnen we niet meer doorgaan”, zo vertelde Rick Parfitt.


Francis Rossi: “We hebben het hier al een tijdje over gehad. Het is nu dertig jaar geleden sinds we voor het laatst zeiden dat we gingen stoppen. Nu is het een definitief besluit. Dat betekent niet dat we geen andere dingen meer gaan doen, maar we zijn het er nu over eens dat het moment daar is. Er komt echt nog wel meer van ons, maar we zullen niet meer touren met een elektrische set.”


The Last Night Of The Electrics-tour start in oktober en later deze maand zal de kaartverkoop van start gaan. Eerder zijn de heren van Status Quo te zien op 28 mei tijdens het muziekweekend in Pesse.