538LIVE XXL: John Newman en Adam Lambert smaakmakers

- Concerten

 Dotan Kenny B James Morrison Lost Frequencies Sharon Doorson Eva Simons John Newman Adam Lambert

Radio 538 vierde feest in de Ziggo Dome, met een indrukwekkend lijstje Top 40-acts. John Newman en Adam Lambert waren de absolute uitblinkers op 538LIVE XXL.

Dotan had de eer om de show te openen. Voor hem was dat extra bijzonder: zijn vader was overgekomen, om hem te zien stralen in de grote popzaal. De zanger speelde zijn hits Home, Let The River In en Hungry. Met Home beleefde de Ziggo Dome zijn eerste magische moment van de avond. Het publiek zong luidkeels mee en leek opgetild te worden door de klanken van Dotan en zijn band.

Nederlandse toppers
De show ging van Nederlands trots naar internationale topacts. Eva Simons liet nog maar eens zien waarom zij in het buitenland een graag geziene gast is: ze gaf een spectaculaire dansshow weg, met dito visuals. Uiteraard kwamen hits als Policeman en This Is Love voorbij. Ook Sharon Doorson liet zich van haar beste kant zien. Een medley van haar hits en een uitvoering van Drunk In Love (van Beyoncé) zagen er energiek uit. Kenny B bracht zijn relaxte, Surinaamse tracks.

Internationale acts
John Newman gaf een absolute topshow weg. De zanger is in vorm en bracht in rap tempo hits als Love Me Again en Come & Get It.  Het publiek veerde massaal op. Loepzuiver en vol energie bracht hij net dat beetje extra, dat een superster met zich meebrengt. Adam Lambert knalde met zijn ex-Alarmschijf Another Lonely Night en zijn hit Ghost Town. De zanger genoot zichtbaar en vertelde terloops dat Nederland één van zijn favoriete landen is om in op te treden. James Morrison gaf een strakke show weg, maar leek soms net iets teveel met zichzelf bezig.

Lost Frequencies
En dan was er ook nog Lost Frequencies. De Belgische Felix De Laet liet de Ziggo Dome bewegen op zijn remix van In And Out Of Love (Armin van Buuren & Sharon Den Adel) en zijn hits. Toch was het enigszins een teleurstelling dat Janieck Devy niet op het podium verscheen. Het had een mooie kans geweest, om dit talent een podium te geven. 

 

538 kan terugkijken op een geslaagde avond. Het station heeft zichzelf op de kaart gezet met deze show, die volgend jaar weer terugkeert op de concertagenda. 538 maakte met de radio-items ook nog eens duidelijk waar de zender voor staat. Een aanrader, dit evenement. Dat zeker.


De hoogtepunten check je hier!