Ingetogen Stil In Mij

- Columns

 Van Dik Hout
Eriks Hitdossier

Het is inmiddels een gewoonte gewor­den dat Nederland­se popartiesten zich blootgeven in het theater.

Bloot in de zin van dat ze zich geen enkel foutje kunnen permitte­ren. Want je hoort echt alles in zo'n theaterzaal en als je het repertoire van de betreffende artiest een beetje kent, is een disso­nant al snel gecon­stateerd. Onlangs ging ik naar een van de leukste theaters van Amsterdam, de Kleine Komedie. Niet te groot, er kunnen zo’n vijfhon­derd mensen in. Je kunt er die bekende speld horen vallen, want de zaal heeft een perfecte akoes­tiek.

Van Dik Hout toerde aan de voor­avond van hun 25-jarig bestaan langs theaters in het land en kwam dus ook naar Amster­dam. Voor zanger Martin Buitenhuis een thuiswedstrijd, want hij woont op steenworp afstand van de Kleine Komedie. Voor een rockband is het best lastig om de muziek over te brengen in de intieme setting van een kleine schouwburg. Maar daar slaagde Van Dik Hout volledig in! De arrangementen van enkele songs werden zo aange­past dat Martin soms alleen werd begeleid door een gitaar.

Hij vertelde erbij dat dit ook zo was bij de oor­spronkelijke versie van Stil in Mij, een van hun grootste hits, die tot nummer 23 in de Top 40 kwam in 1994.

Check hier de songtekst van Stil In Mij

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine.