Nieuws
Hitlijsten

Purpose tiende album met drie nummer 1-hits

Purpose tiende album met drie nummer 1-hits
Justin Bieber  The Beatles  Marco Borsato  Jan Smit  Michael Jackson  Party Animals  Middle Of The Road  Kane 

Nu Love Yourself van Justin Bieber op nummer 1 staat, evenaart The Biebs ook nog even The Beatles, Michael Jackson, Kane en Marco Borsato. De overeenkomst? Ze scoorden met drie hits van één album een nummer 1-hit in de Top 40. Justins Purpose is het tiende album met drie nummer 1-hits.

The Beatles zijn recordhouder. Zij wisten het te presteren om met het album Help! en Magical Mystery Tour met drie hits van beide albums op nummer 1 te komen. Op Help! staan de nummer 1-hits Ticket To Ride, Help! en Yesterday, terwijl op Magical Mystery Tour Strawberry Fields Forever / Penny Lane, All You Need Is Love en Hello, Goodbye te vinden zijn. Hieronder vind je een overzicht van de andere albums.



ACCELERATION – Middle Of The Road (1972)
De Schotse band Middle Of The Road scoort in totaal drie nummer 1-hits in de jaren ’70, die opvallend genoeg allemaal van het album Acceleration komen: Sacramento (A Wonderful Town), Soley, Soley en Talk Of All The USA. Daarna scoort de band nog een paar hits die van andere albums komen, maar het succes van Acceleration wordt nooit meer geëvenaard.



GREASE – Grease (1978)
De film Grease is één van de grote filmsuccessen van de jaren ’70. De musical met Olivia Newton-John en John Travolta levert grote hits op. You’re The One That I Want van de twee hoofdrolspelers en Hopelessly Devoted To You van Olivia Newton-John worden een nummer 1-hit, maar ook Grease van Frankie Valli komt op één terecht.



BAD – Michael Jackson (1987)
Dik negen jaar na Grease verschijnt er weer een album dat drie nummer 1-hits zou bevatten. King of pop Michael Jackson brengt in 1987 Bad uit, met daarop het succesvolle titelnummer, I Just Can’t Stop Loving You (met Siedah Garrett) en Smooth Criminal. Dikke nummer 1-hits.  En dat is nog niet alles, want maar liefst acht van de tien tracks worden een Top 40-hit in Nederland!



GOOD VIBRATIONS – Party Animals (1996)
Opvallend genoeg, gaan we voor het volgende album weer negen jaar verder de tijd in. De Party Animals scoren in het midden van de jaren ’90 hit na hit, met hun gabbermuziek. Van het door producers Flamman en Abraxas geproduceerde album komen de nummer 1-hits Have You Ever Been Mellow, Hava Naquila en Aquarius.



FEARLESS – Kane (2005)
In 2005 – weer negen jaar later – verschijnt Fearless van Kane. Het album komt binnen op de eerste plek van de albumlijst in Nederland. Something To Say wordt de eerste nummer 1-hit voor de band, die dat met Wessel van Diepen in de Top 40-studio viert. Vervolgens komt in de zomer van 2005 de track Fearless op 1 binnen in de Top 40. De andere nummer 1-hit is Dreamer, dat in 2004 al op 1 stond en dat zanger Dinand Woesthoff opdroeg aan zijn overleden echtgenote Guusje Nederhorst.



OP WEG NAAR GELUK – Jan Smit (2006)
In 2006 brengt Jan Smit zijn elfde studioalbum Op Weg Naar Geluk uit. Met zijn singles Als De Morgen Is Gekomen, Cupido en Op Weg Naar Geluk komt hij op de eerste plek terecht. Een mooie oogst, maar Jan weet nooit lang stand te houden op de nummer 1-positie. En als hij zakt, dan zakt hij hard. Zo gaat Cupido van 1 naar 12 en zakt Op Weg Naar Geluk van de eerste naar de zevende plek.



WIT LICHT – Marco Borsato (2008)
Ambitieus, zo luidt het commentaar op het nieuwste project van Marco Borsato in 2008. De zanger speelt de hoofdrol in de film Wit Licht en maakt bekend dat er ook een album en concertreeks met dezelfde titel komt. De eerste single, die ook Wit Licht heet, is voor veel mensen even wennen. De bombastische track komt wel ‘gewoon’ op nummer 1 binnen in de Top 40, net als de tweede single Stop De Tijd. Dé klassieker van het album is ongetwijfeld Dochters, dat eind 2008 op 1 komt. 



PURPOSE – Justin Bieber (2015)
Wie in 2014 had voorspeld dat Justin Bieber drie nummer 1-hits op rij zou scoren, zou ongetwijfeld voor gek zijn verklaard. Maar in 2016 is het toch echt zo: What Do You Mean?, Sorry en Love Yourself zijn dikke nummer 1-hits. Justin laat zijn talent in volle glorie zien en snoert zelfs de meest zure critici de mond. De Canadees is hard op weg om de nieuwe koning van de popmuziek te worden en is vastbesloten om die kroon met zijn uitverkochte wereldtournee definitief op zijn hoofd te zetten.


(09/01/2016)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)