eva simons - i don't like you

  • Geen Top 40-notering
Bewerken
eva simons

Afbeelding delen op

eva simons

i don't like you

Artiest Eva Simons
Platenlabel Universal Music
Geboortedatum27-04-1984
LandNederland
Muziek zit in het bloed van Eva Simons, Haar moeder, Ingrid Simons, scoort begin jaren negentig drie Top 40 hits, waarvan Blueshouse de meest succesvolle was.

Al in 1999 doet Eva van zich spreken in het groepje Rebel Rebel, maar tot écht succes leidt dat niet. Na haar studie aan het Amsterdamse Conservatorium maakt Eva Simons deel uit van de band Raffish. Het groepje ontstaat bij het tv-programma Popstars – The Rivals, waarin de groep van vijf dames en met ook Sharon Doorson vorm kreeg. Raffish scoorde in het bestaan van twee jaar één nummer 1-hit (Plaything in 2005) en twee hitjes (Thursday’s Child en Let Go) die beide niet verder kwamen dan nummer 38. 
 
Simons gaat solo verder en scoort met Silly Boy (#13) in 2009 haar eerste eigen hit. Halverwege 2010 maakt ze samen met Afrojack het nummer Take Over Control dat een wereldwijde hit wordt. In de Top 40 komt de single tot de twaalfde plek. Ondertussen krijgt de zangeres ook de kans om samen te werken met Will.I.Am. Hoewel de single This Is Love niet op haar naam wordt geschreven levert ze wel een belangrijke vocale bijdrage aan een nummer 1-hit. In 2013 staat ze opnieuw in de Top 40 met een eigen solo-single, Chemistry. 
 
In 2014 kiest ze, samen met Sidney Samson, in het tv-programma The Hit! een nummer van een singer-songwriter dat ze verder uitwerken. Celebrate The Rain is daarvan het resultaat dat op single verschijnt.


Gerelateerde tags
Eva Simons

Positieverloop